Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤίμησαν τους αγωνιστές της 28ης Οκτωβρίου στο Άργος (βίντεο)

Τίμησαν τους αγωνιστές της 28ης Οκτωβρίου στο Άργος (βίντεο)

Τίμησαν τους αγωνιστές της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές των σχολείων καθώς και μέλη φορέων του Άργους.

Σήμερα οι μαθητές των σχολείων του Άργους καθώς και μέλη φορέων κατέθεσαν στεφάνια αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Μαθητές δίπλα στη σημαία και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον έχοντας παρακαταθήκη την ιστορία μας, τίμησαν εκείνους που υπερασπίστηκαν τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης, παραδίδοντας σε όλους μας ένα διαχρονικό παράδειγμα θάρρους και αυταπάρνησης.

Το ιστορικό ‘’ΌΧΙ’’ αποτελεί σύμβολο αντίστασης και έμπνευσης που αντιπροσώπευε την αδάμαστη βούληση του ελληνικού λαού να σταθεί ενάντια στην επιθετικότητα, την καταπίεση και την υποδούλωση. Ήταν μια πράξη αυτοσεβασμού και εθνικής υπερηφάνειας, που έδειξε ότι ακόμα και ένα μικρό έθνος μπορεί να υπερασπιστεί την ελευθερία του, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα παλέψει εναντίον ισχυρότερων δυνάμεων.

Παρόντες στην κατάθεση ήταν ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού Βασίλης Σιδέρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ευχαριστεί το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας που πλαισίωσε με το μουσικό σύνολο πνευστών την κατάθεση στεφάνων, αποτίοντας φόρος τιμής στους ήρωες του ’40.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ