Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνάντηση Δημάρχου Άργους με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις παραβατικές...

Συνάντηση Δημάρχου Άργους με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις παραβατικές συμπεριφορές των Ρομά (βίντεο)

Τα προβλήματα της αυξημένης παραβατικότητας και άνομων πράξεων και συμπεριφορών πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα, υπευθυνότητα και τεχνογνωσία και όχι με ασυντόνιστες ενέργειες και πράξεις πρόσκαιρες.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν ταχθεί να υπηρετήσουν τη προστασία της έννομης τάξης και την επιβολή της.

Εδώ και τρεις δεκαετίες πράγματι η Νέα Κίος βιώνει πρόβλημα παραβατικών συμπεριφορών και πράξεων που παρατηρείται όλα αυτά τα χρόνια με συνεχείς εξάρσεις ανά περιόδους με αποτέλεσμα την ανασφάλεια των πολιτών, τη διατάραξη της κοινωνικής ζωής και δυστυχώς τελευταία την άδικη απώλεια μίας νέας γυναίκας , μίας νέας μητέρας.

Εχθές επισκέφτηκα έκτακτα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνάντησα τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτρη Μάλλιο.
Τον ενημέρωσα και από κοντά διεξοδικά αναλύοντας όλες τις πτυχές του προβλήματος και ζήτησα την άμεση συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με συνεχείς καθημερινούς στοχευμένους ελέγχους αλλά και γενικευμένους για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να επανέλθει η ομαλότητα και να εκλείψουν άνομες και παραβατικές συμπεριφορές και πράξεις και οι πολίτες της Νέας Κίου να νιώσουν πραγματικά ασφαλείς και προστατευμένοι και οι παραβατικοί να μην έχουν περιθώριο δράσης πλέον.

Παράλληλα ζητήθηκε για ακόμη μια φορά η ενίσχυση έμψυχου δυναμικού στο αστυνομικό τμήμα του Άργους, που καθίσταται πλέον επιβεβλημένη και άμεση.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος με διαβεβαίωσε ότι από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας και οι έλεγχοι θα ενταθούν και στοχευμένες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται για όσο απαιτηθεί ώστε οι παραβατικοί να μη βρίσκουν περιθώριο δράσης και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους
πολίτες.

Μου τόνισε επίσης ότι θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία και μου ανέφερε ότι και ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία μετά τα γεγονότα του Αυγούστου αυξήθηκαν οι έλεγχοι και οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και τώρα θα ενταθούν ακόμα περισσότερο προς πάσα κατεύθυνση για όσο απαιτηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους –
Μυκηνών έχει εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα ήδη από τα τέλη Αυγούστου
που ζητά ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας από το Υπουργείο
Προστασίας του Πολίτη καθώς και την αύξηση των περιπολιών στην
περιοχή.

Γιάννης Μαλτέζος
Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ