Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Το θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Κίο ήταν προδιαγεγραμμένο

Αργολίδα: Το θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Κίο ήταν προδιαγεγραμμένο

“Το θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Κίο ήταν προδιαγεγραμμένο” δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου σε νέα ανακοίνωση.

Δυστυχώς οι εικόνες από το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στις 11/10/2024 στο δρόμο Ν. Κίου – Ναυπλίου, με θύμα τη Νάντια Κυριάκου, μητέρα 2 παιδιών και μέλος του Συλλόγου μας, θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη όλων μας. Συναισθήματα θλίψης και οργής μας κατακλύζουν όλες αυτές τις μέρες και αναμένουμε να αποδοθούν και οι ευθύνες σε όσους προκάλεσαν αυτήν την τραγωδία.

Όσοι έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας υπέστησαν σοκ από την σφοδρότητα της σύγκρουσης! Ως γονείς – εργαζόμενοι, μετακινούμενοι καθημερινά με τα οχήματά μας από και προς την εργασία μας ή για τις λοιπές υποχρεώσεις μας με τα παιδιά μας στα αυτοκίνητα νιώθουμε συγκλονισμένοι και απροστάτευτοι μπροστά στο ενδεχόμενο να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο σε αυτόν το δρόμο.

Όλοι οι αρμόδιοι γνωρίζουν πολύ καλά τι συναντάμε καθημερινά ως οδηγοί σε αυτό το δρόμο – πίστα όπως αντίστοιχα και στον δρόμο Ν. Κίου – Άργους. Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα συνέβαιναν τα χειρότερα καθώς έχουμε καταγγείλει πολλάκις την επικίνδυνη και ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά Ρομά οδηγών που αρέσκονται να «απογειώνουν» τα αυτοκίνητα τους με τέρμα τα γκάζια στους δρόμους πέριξ της Ν. Κίου. Δοκιμάζουν τις αντοχές των αυτοκινήτων τους με κόντρες ολημερίς και κυρίως το βράδυ, κάνοντας πολλαπλές προσπεράσεις και σπινιαρίσματα, καταλαμβάνοντας το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας! Θεωρούμε ότι αν η πολιτεία και η υπηρεσία της Τροχαίας έπαιρναν μέτρα ελέγχου επαρκή και στοχευόμενα και όχι «καμπανιακά», θα είχαμε ίσως (;) προλάβει την τραγωδία…

Τι εμποδίζει τους υπεύθυνους να κάνουν αυστηρούς ελέγχους και να έχουν συνεχή παρουσία στα «σημεία φωτιά», με αυστηρή τήρηση του ΚΟΚ και αυστηρές ποινές για να περιοριστούν τέτοιου είδους τροχαία; Η πρόληψη και η αποτροπή τέτοιων εγκληματικών οδηγικών συμπεριφορών θέλουμε να γίνει το κύριο μέλημα τους και να αντιστραφεί η τραγική πραγματικότητα που ζούμε.

Το κράτος, η Αστυνομία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι – Περιφέρεια) και οι υπηρεσίες τους έχουν ευθύνη γιατί συγκαλύπτουν το πρόβλημα. Η αδιαφορία και η ολιγωρία τους αφού δεν λειτουργούν τις υπηρεσίες τους σε ότι αφορά τους πληθυσμούς Ρομά, έχουν τραγικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας. Πρέπει να αναλογιστούν και οι αρμόδιοι τι άλλο φταίει από τη μεριά τους για το θλιβερό απολογισμό και να δώσουν λύσεις τώρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου, με αίσθημα ευθύνης, καταγγέλλει την παραβατικότητα και τα σοβαρότατα θέματα ασφάλειας στους δρόμους της περιοχής και καλεί τους κατοίκους της Ν. Κίου να διεκδικήσουμε:
• Δραστικά μέτρα και καθημερινή παρουσία από την Τροχαία και πρωί και βράδυ, κυρίως στα γνωστά σημεία που ξεκινούν οι κόντρες, αυστηρές ποινές στους παραβάτες,.
• Εγκατάσταση συστημάτων καταγραφής της ταχύτητας, τοποθέτηση πινακίδων για τα όρια ασφαλούς οδήγησης, συντηρημένη σήμανση, λοιπά συστήματα που θα εξασφαλίζουν μείωση της ταχύτητας (σαμαράκια) στις εισόδους της Ν. Κίου,.
• Άμεσα μέτρα για την οδική ασφάλεια στα δεκάδες επικίνδυνα σημεία της παραλιακής και του υπόλοιπου οδικού δικτύου πέριξ της κωμόπολης αλλά και εντός.
• Έλεγχος και κατάλληλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο οδικό δικτύο της περιοχής από συγκοινωνιολόγους ή άλλους ειδικούς και αναβάθμιση του με όποια μέσα απαιτούνται (κόμβοι, φωτεινοί σηματοδότες, φωτισμός την νύχτα στην παραλιακή Ν. Κίου – Ναυπλίου όπου δεν λειτουργεί, κλπ.)
• Πεζοδρόμια ασφαλή και βατά, σημάνσεις και διαγραμμίσεις στα σημεία που διασχίζουν γονείς, παιδιά και ηλικιωμένοι «με την ψυχή στο στόμα» την παραλιακή οδό της Ν. Κίου

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ