Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΕργαστήριο Δημιουργικής Γραφής στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”

Μετά την εξαιρετική αποδοχή του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” προτίθεται να συνεχίσει και φέτος το πρόγραμμα, εφόσον συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών (8 έως 20 άτομα).

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής εκπονείται και υλοποιείται από την κ. Αργυρή Μπιλιούρη και λειτουργεί με βιωματικό τρόπο αξιοποιώντας την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, τις γνώσεις τους και ενδιαφέροντα λογοτεχνικά κείμενα. Στοχεύει στην καλλιέργεια του προφορικού και γραπτού λόγου, τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου, την προσέγγιση κοινωνικών θεμάτων, την ενεργοποίηση της φαντασίας, την ανάδειξη του λογοτεχνικού λόγου. Η δημιουργική γραφή είναι χαρά και προσφέρει ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση. Στόχος είναι, μέσα από την ομαδική δουλειά και τη συνεργασία, η ομάδα να ολοκληρώσει μια κοινή ιστορία.

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής απευθύνεται σε μαθητές Γ’, Δ’ και Ε’ τάξης Δημοτικού που έχουν διάθεση να ελευθερώσουν την φαντασία τους και θα υλοποιείται από τις 14 Οκτωβρίου 2024 μέχρι και τον Μάιο 2025 κάθε Δευτέρα στις 4.30 μ.μ. στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 1 ώρα και προσφέρεται δωρεάν.
Η αίτηση συμμετοχής θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους γονείς στο χώρο της Βιβλιοθήκης ή αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Βιβλιοθήκης: [email protected] μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Η αίτηση συμμετοχής καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http :// vivl – nafpl . arg . sch .gr και στη σελίδα μας στο facebook.

Λίγα λόγια για την υπεύθυνη του προγράμματος:

Η Αργυρή Μπιλιούρη είναι παιδαγωγός και συγγραφέας με πολυετή πείρα στην δημόσια εκπαίδευση. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διδακτική της Λογοτεχνίας, σεμινάρια στην
Δημιουργική Γραφή, την Αφήγηση Παραμυθιού και στην Τέχνη της Εμψύχωσης και έχει υλοποιήσει με επιτυχία εργαστήρια δημιουργικής γραφής στα σχολεία που εργάστηκε. Το συγγραφικό της έργο αφορά βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου και παραμύθια.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ