Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚακοκαιρία Cassandra: Ερχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από την Παρασκευή - Ποιες περιοχές...

Κακοκαιρία Cassandra: Ερχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από την Παρασκευή – Ποιες περιοχές είναι στο επίκεντρο

Η κακοκαιρία Cassandra αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από την Παρασκευή, χτυπώντας πολλές περιοχές με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολλά μποφόρ.

Η κακοκαιρία Cassandra αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από την Παρασκευή, με τον Θοδωρή Κολυδά σε ανάρτησή του να αναφέρει σε ποιες περιοχές αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού.

“Στη χώρα μας θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και έως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, με φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά”, αναφέρει ο μετεωρολόγος.

“Βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται στον Κόλπο της Γένοβας την Πέμπτη, το οποίο θα επηρεάσει την Ιταλία και τις χώρες των Βορειοδυτικών Βαλκανίων με ισχυρές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και coastal events. H κακοκαιρία έλαβε την ονομασία Κασσάνδρα και θα κινηθεί Α-ΒΑ”, αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ο καιρός σήμερα
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και στην βόρεια Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ