Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠέθανε ο σκηνοθέτης και πρωτεργάτης του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου Σέργιος Γκάκας

Πέθανε ο σκηνοθέτης και πρωτεργάτης του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου Σέργιος Γκάκας

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Σέργιος Γκάκας.

Έγραψε δύο μυθιστορήματα, το «Κάσκο» και τις «Στάχτες» (εκδ. Καστανιώτη), που έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ. «Το έξοχο νουάρ μυθιστόρημά του “Κάσκο” είναι ίσως το “Κιβώτιο” της σύγχρονης ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας» έγραψε πριν από λίγο ο Αχιλλέας Κυριακίδης στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο Σέργιος Γκάκας είχε γράψει επίσης τέσσερα θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και δεκάδες διηγήματα.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Ναυπλιέων για την απώλεια του Σέργιου Γκάκα
Πληροφορούμενος την απώλεια του σκηνοθέτη, Σέργιου Γκάκα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός έκανε την εξής δήλωση:
«Η αιφνίδια απώλεια του Σέργιου Γκάκα, ενός πολυτάλαντου και αγαπητού καλλιτέχνη, προκαλεί μεγάλη θλίψη στην τοπική μας κοινωνία και τους ανθρώπους του θεάτρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί του από το 1993 έως 2006. Πρωτεργάτης του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου, σκηνοθέτης υπηρέτησε με απαράμιλλη αφοσίωση και πάθος τον πολιτισμό. Η ευγενής μορφή του και το χιούμορ του έχουν αφήσει ξεχωριστό στίγμα. Η απώλειά του θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στους φίλους του».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ