Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓηροκομείο Ναυπλίου: Ανακοίνωση του Ιδρύματος ΠΡΟΝΟΙΑ Μαρίας Ράδου

Γηροκομείο Ναυπλίου: Ανακοίνωση του Ιδρύματος ΠΡΟΝΟΙΑ Μαρίας Ράδου

Ναύπλιο 30 Σεπτεμβρίου 2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ΠΡΟΝΟΙΑ Μαρίας Ράδου κάνει γνωστό, με την αφορμή των πολλών αιτημάτων για επισκέψεις στο Γηροκομείο μας και για διάφορους
λόγους, τα εξής:

Η επίσκεψη κάθε συμπολίτη, μηδέ εξαιρουμένων Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και άλλων αξιωματούχων διαφόρων φορέων γίνεται μετά από έγγραφη αίτησή τους και έγκριση της, με καθορισμό ημέρας και ώρας της επίσκεψης, καθώς είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί να υπάρχει συνεχής όχληση των γερόντων αλλά και των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα παροχής φροντίδας προς αυτούς.

Άλλωστε, μετά και από τις εντολές του υπεύθυνου Ιατρού του Ιδρύματος και λόγω της
συνεχιζόμενης έξαρσης του COVID-19 είναι υποχρεωτική η μάσκα και η χρήση
αντισηπτικών, όπως και η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για όσους εισέρχονται στο
Γηροκομείο.
Η αυστηρή τήρηση του κανονισμού και των προφυλάξεων την τελευταία πενταετία είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε κρούσματα από την πανδημία και κανέναν νεκρό τρόφιμο.

Συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Ναυπλιέων, όπως έχουμε προαναγγείλει, θα παρουσιάσουμε έκθεση από την οποία κάθε Δημότης θα πληροφορηθεί υπεύθυνα για την πορεία του Ιδρύματος και τη σημερινή του κατάσταση.
Εργαζόμαστε με επιμέλεια για την εξεύρεση λύσης στο οικονομικό πρόβλημα και είμαστε για την ώρα σε θέση, να πούμε ότι υπάρχει αισιοδοξία για επιτυχή κατάληξη.
Και να μην ξεχνάμε,

Το Ίδρυμα δεν είναι Δημοτικό και δεν ανήκει στο Δήμο Ναυπλιέων, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και η μόνη σχέση που έχει με το Δήμο Ναυπλιέων είναι η τοποθέτηση του Συμβουλίου του Ιδρύματος, σύμφωνα με το καταστατικό του, με απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Ίδρυμα ελέγχεται συνεχώς και για τη λειτουργία του και για την οικονομική του
κατάσταση και εγκρίνονται οι αποφάσεις του από, την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ & ΙΟΝΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ και την
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ των οποίων οι εκθέσεις (βρίσκονται στη διάθεση οποιουδήποτε κατόπιν αίτησης του) είναι πολύ ικανοποιητικές, με μόνες παρατηρήσεις τις απαραίτητες επισκευές λόγω παλαιότητας του κτιρίου και του γνωστού τεράστιου χρέους κυρίως προς τον ΕΦΚΑ.

Και επειδή ακούγονται ανεύθυνα ότι το Ίδρυμα δεν έχει ούτε άδεια λειτουργίας, να
ενημερώσουμε όσους κακόβουλα διαδίδουν τέτοια ψεύδη, ότι στο Γηροκομείο μας από τις 9-12- 2022 σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα αυξήθηκε η δυναμικότητα από 25 σε 50 κλίνες με το ανάλογο προσωπικό το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 21 εργαζόμενους.
Είμαστε στη διάθεση όλων για κάθε περαιτέρω πληροφορία.

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Οίκος Ευγηρίας ΠΡΟΝΟΙΑ Μαρίας Ράδου
Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ)
Γηροκομείο Ναυπλίου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ