Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαιρός: Διχασμένο το Σαββατοκύριακο – Καλοκαίρι το Σάββατο, χειμώνας την Κυριακή

Καιρός: Διχασμένο το Σαββατοκύριακο – Καλοκαίρι το Σάββατο, χειμώνας την Κυριακή

Καιρός: Διχασμένο το Σαββατοκύριακο – Καλοκαίρι το Σάββατο, χειμώνας την Κυριακή

Υψηλές θερμοκρασίες και έντονη ηλιοφάνεια θα επικρατήσουν αύριο με τον καιρό να είναι άκρως καλοκαιρινός. Ωστόσο, την Κυριακή το σκηνικό θα αλλάξει. Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι οι υψηλές θερμοκρασίες του Σαββάτου, θα αγγίξουν τους 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι, όταν και ο υδράργυρος θα πέσει έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, ο αίθριος καιρός θα δώσει τη θέση του σε έναν πιο άστατο, καθώς από το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής (29/9) ψυχρές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη αναμένεται να φέρουν βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, ακόμη και χαλαζοπτώσεις στα βόρεια τμήματα της χώρας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-09-2024
Αίθριος καιρός σε όλη χώρα.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σχηματισθούν κατά τόπους ομίχλες.
Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-09-2024
Στα δυτικά προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση.
Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν ισχυροί έως θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 27 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-09-2024
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν μέχρι και τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά και τα νότια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, η οποία στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα θα είναι σημαντική. Δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 01-10-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 02-10-2024
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ