Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΣε ύφεση η φωτιά στην Motor Oil -Ξεκίνησε από εργασίες σε παλιό...

Σε ύφεση η φωτιά στην Motor Oil -Ξεκίνησε από εργασίες σε παλιό τμήμα των διυλιστηρίων

Σε πλήρη έλεγχο από τα μεσάνυχτα και πλέον είναι σε ύφεση, χωρίς φλόγα, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο σημείο παρέμειναν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, αν και σταδιακά θα αρχίσει η αποδέσμευσή τους.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil περιόρισαν την φωτιά στο σημείο έναρξης της και γύρω στα μεσάνυχτα χθες τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και πλέον δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Στο σημείο τη νύχτα επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil, ρίχνοντας νερό και αφρό στο σημείο ώστε να σβήσει και η παραμικρή εστία.

Τι προκάλεσε τη φωτιά -Το πιθανό σενάριο
Μία εμπλοκή κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down) σε παλιό τμήμα του διυλιστηρίου, η οποία πυροδότησε έκρηξη, πιθανολογείται ότι ήταν η αιτία της μεγάλης φωτιάς, που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους. Περαιτέρω απαντήσεις θα δώσει η πυροσβεστική.

Τέσσερις τραυματίες από τη φωτιά
Συνολικά 4 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Ειδικότερα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας με ασθενοφόρο και 2 με ΙΧ. Επίσης, άλλο ένα άτομο έχει διακομισθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Η ανακοίνωση της Motor Oil
Η Μotor Oil ανακοίνωσε χθες ότι από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση.Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές.Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ