Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟMotor Oil: Στις παλιές εγκαταστάσεις η πυρκαγιά - Έκλεισε η Παλαιά Ε.Ο....

Motor Oil: Στις παλιές εγκαταστάσεις η πυρκαγιά – Έκλεισε η Παλαιά Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει εντός των παλαιών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα σε σωληνώσεις. Υπάρχουν αναφορές ότι πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των διυλιστηρίων, στις εγκαταστάσεις διύλισης. Σύμφωνα με ορισμένες πρώτες πληροφορίες η έκρηξη συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή. Καίει μαζούτ σε σωλήνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε  από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ έχουν λειτουργήσει τα ψυκτικά συστήματα των εγκαταστάσεων.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται ήδη 2 ασθενοφόρα, προληπτικά, και έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματία. Παράλληλα, έχουν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα το νοσοκομείο Κορίνθου και το Θριάσιο.
Την ίδια ώρα,  με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή της Ελευσίνας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα  “βρέξουν” γύρω γύρω για να μην επεκταθεί. Η φωτιά αυτή στο σημείο που είναι δύσκολα σβήνει, θα χρειαστεί αφρό και δεν είναι δεδομένο ότι και τα ελικόπτερα θα μπορέσουν να κάνουν ρίψεις,  λόγω πυκνού καπνού. Η εικόνα λίγα λεπτά πριν από τις επτά ήταν ελάχιστα βελτιωμένη και συνεχίζει και καίει πολύ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ