Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Το Δ.Σ. Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α.Ν. παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

ΒΙΝΤΕΟ: Το Δ.Σ. Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α.Ν. παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α.Ν. παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου κ. Μπαρού.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσής μας, ως Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α.Ν., και κατόπιν της έκτακτης Γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία μας, 13 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 08:30, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο συνάδελφος που βίωσε το γεγονός ενημέρωσαν το σύνολο των εργαζομένων για το θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., εχθές την 12η Σεπτεμβρίου 2024.

ΔΕΥΑ Ναυπλίου

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε μια σειρά παρόμοιων καταστάσεων, που σχεδόν καθημερινά εκτυλίσσονται στον εργασιακό χώρο με υπαιτιότητα του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Αυτά τα περιστατικά περιλαμβάνουν εξύβριση, απειλές προς την εργασιακή σχέση των εργαζομένων (με εκφράσεις όπως «παραιτηθείτε αν δεν μπορείτε», «όποιος δεν μπορεί ας πάει σπίτι του», «αν δε σας αρέσει να φύγετε, κ.λπ.), μη σεβόμενος ότι αυτά τα περιστατικά λαμβάνουν χώρα σε δημόσια θέα, μπροστά σε δημότες, και ότι ενίοτε απευθύνεται σε εργαζομένους ΑμεΑ.

Δεν είναι, δε, λίγες οι περιπτώσεις που εκφράστηκε απαξιωτικά εναντίον των εργαζομένων, δηλώνοντάς τους ευθαρσώς ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους.

Η συμπεριφορά αυτή κινείται στα όρια του πειθαναγκασμού των συναδέλφων, αντίκειται στο γράμμα και στο πνεύμα των σχετικών νομοθετικών και κλαδικών ρυθμίσεων και θα πρέπει να σταματήσει.

Κατόπιν των ανωτέρω, έχει ήδη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και απαιτούνται άμεσες ενέργειες προς την επαναφορά της ομαλότητας και της εργασιακής ειρήνης.

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας και διαμαρτυρόμαστε έντονα, ζητώντας, σεβόμενοι τους θεσμούς, την άμεση παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να εξαλειφθούν τέτοιες συμπεριφορές, που μας παραπέμπουν σε εργασιακό Μεσαίωνα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ