Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒίντεο: Έντονες αντιδράσεις των αστυνομικών της Αργολίδας για την αποζημίωση «φιλοδώρημα» της...

Βίντεο: Έντονες αντιδράσεις των αστυνομικών της Αργολίδας για την αποζημίωση «φιλοδώρημα» της νυχτερινής εργασίας

Οι ένστολοι είχαν υψηλές προσδοκίες για μια ουσιαστική αύξηση της αποζημίωσης που λαμβάνουν για τις νυχτερινές τους βάρδιες, οι οποίες είναι συχνά επικίνδυνες και απαιτητικές.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ωστόσο, τους απογοήτευσαν, καθώς η αύξηση του 20% στην αποζημίωση μεταφράζεται σε μόλις 40 λεπτά του ευρώ ανά ώρα. Πριν την εξαγγελία, το ποσό που λάμβαναν οι αστυνομικοί για κάθε ώρα νυχτερινής εργασίας ήταν 2,17 ευρώ. Με την αύξηση αυτή, το νέο ποσό διαμορφώνεται σε 2,57 ευρώ την ώρα.

Στην κάμερα του argonafplia.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας κ. Ανδρέας Μπράγκας εκφράζει την δυσαρέσκεια των ένστολων όλης της χώρας που βλέπουν τις ελπίδες που είχαν τόσο καιρό να εξανεμίζονται.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτή η αύξηση είναι «ψίχουλα» σε σύγκριση με τις θυσίες και την επικινδυνότητα που συνοδεύει την εργασία τους κατά τις νυχτερινές ώρες. Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών σωματείων των ενστόλων έχουν εκφράσει την έντονη απογοήτευση και οργή τους, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη αύξηση δεν καλύπτει ούτε καν βασικές ανάγκες και δεν αναγνωρίζει επαρκώς τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια των νυχτερινών περιπολιών και επιχειρήσεων.

“Ο κύριος Πρωθυπουργός, το 2021 δήλωσε ότι θα μας αναλάβει προσωπικά. Το 2024 απέδειξε ότι δεν μας σέβεται. Με τις πράξεις και τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας η ΕΛ.ΑΣ. έχει φτάσει στα όρια της διάλυσης, η οποία στέκεται όρθια δίπλα στον πολίτη λόγω του φιλότιμου της Ελληνίδας και του Έλληνα Αστυνομικού.”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ