Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Συγκρότηση συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις

Αργολίδα: Συγκρότηση συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις

Συγκρότηση συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων και υβριδίων αυτού, καθώς και μη δεσποζόμενων χοίρων σε δασικού χαρακτήρα περιοχές και σε αγροτικές και λοιπές εκτάσεις της Π.Ε. Αργολίδας

Σε συνέχεια του υπ’ αρ. πρωτ. 4529/13.05.2024 εγγράφου- διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Ι. Γεωργόπουλου, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το Υπουργείο περιβάλλοντος & Ενέργειας, αναφορικά με την ολοένα και αυξανόμενη εμφάνιση αγριόχοιρων στον Δήμο Ερμιονίδας, η Διεύθυνση Δασών Αργολίδας πήρε Απόφαση για τη συγκρότηση συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων και υβριδίων αυτού, καθώς και μη δεσποζόμενων χοίρων σε δασικού χαρακτήρα περιοχές και σε αγροτικές και λοιπές εκτάσεις της Π.Ε. Αργολίδας.

Η απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Τη Συγκρότηση συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων και υβριδίων αυτού, καθώς και μη δεσποζόμενων χοίρων, με σκοπό την ελεγχόμενη δίωξή τους – μείωση του πληθυσμού τους, σε δασικές, αγροτικές και λοιπές εκτάσεις, στη περιοχή ευθύνης της Δ/νσης Δασών Π.Ε. Αργολίδας, δια της δράσης των συνεργείων δίωξης και των ομάδων κυνηγών, στα πλαίσια των οποίων επιτρέπεται η θήρα των αγριόχοιρων και υβριδίων αυτού, με χρήση κυνηγετικών όπλων και με τη χρησιμοποίηση σκύλων ιχνηλατών, παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια της αριθμ. 147/21886/25-1-2021 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 313Β΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/80985/2617/3-8-2022 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 4239Β΄), λόγω των επαπειλούμενων ζημιών στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή εξαιτίας των διαφαινόμενων υπερπληθυσμού τους και γενικότερα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκαλείται στη γεωργία, στη δημόσια ασφάλεια και στη βιοποικιλότητα.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ