Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈνα κινητό τηλέφωνο «ξεσκέπασε» συμμορία με κλοπές στο Ναύπλιο και 3 άλλες...

Ένα κινητό τηλέφωνο «ξεσκέπασε» συμμορία με κλοπές στο Ναύπλιο και 3 άλλες πόλεις

Η σύλληψη δύο ατόμων που εμπλέκονται σε 16 κλοπές σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ναύπλιο και Ιωάννινα αποτελεί είδηση σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής, κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τους υπόπτους, χάρη στην τεχνολογία που προσφέρει μια εφαρμογή εύρεσης κινητού τηλεφώνου.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι φαίνεται πως δρούσαν έχοντας στοχοποιήσει τουριστικά καταλύματα, κυρίως διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Διείσδυαν είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστα σημεία, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διαβατήρια.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε όταν οι δράστες έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο από τη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, το οποίο διέθετε εφαρμογή εντοπισμού. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή αυτή, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους υπόπτους σε ξενοδοχείο στα Ιωάννινα και τους συνέλαβαν. Κατά την έρευνα, βρέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αναλυτικά, οι δράστες κατηγορούνται για τρεις κλοπές στο Ναύπλιο στις 17 Αυγούστου, 12 κλοπές σε Θεσσαλονίκη και Νέα Καλλικράτεια από 19 έως 22 Αυγούστου και μία κλοπή στα Ιωάννινα στις 23 Αυγούστου. Το όχημα που χρησιμοποιούσαν και χρηματικό ποσό 1.650 ευρώ κατασχέθηκαν.

Πολλά από τα κλεμμένα αντικείμενα αναγνωρίστηκαν και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνεχίζεται για την αναγνώριση και επιστροφή των υπόλοιπων αντικειμένων στους δικαιούχους τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ