Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήO CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...4 εύκολες και δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες

4 εύκολες και δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που αναζητούμε δροσερές και ελαφριές γεύσεις, που να μας προσφέρουν ενέργεια χωρίς να μας βαραίνουν. Οι σαλάτες είναι η ιδανική επιλογή, αφού συνδυάζουν φρεσκάδα, θρεπτικά συστατικά και ποικιλία γεύσεων. Ακολουθούν 4 εύκολες και γρήγορες καλοκαιρινές σαλάτες, που θα ικανοποιήσουν τόσο τον ουρανίσκο όσο και τις διατροφικές ανάγκες σας.

1. Σαλάτα με Καρπούζι, Φέτα και Δυόσμο
Αυτή η σαλάτα είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό πιάτο που συνδυάζει τη γλυκύτητα του καρπουζιού με την αλμύρα της φέτας. Τα φύλλα δυόσμου προσθέτουν μια δροσιστική πινελιά που δένει υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά.

Υλικά:

4 φέτες καρπούζι χωρίς κουκούτσια
200 γρ. φέτα σε κύβους
Φύλλα δυόσμου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξίδι
Εκτέλεση: Κόψτε το καρπούζι σε κύβους και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τους κύβους φέτας και τα φύλλα δυόσμου. Ραντίστε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε αμέσως.

2. Σαλάτα με Κινόα, Αβοκάντο και Ντομάτα
Η κινόα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά ψευδοδημητριακά, πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Σε συνδυασμό με το αβοκάντο και τη ντομάτα, αυτή η σαλάτα είναι ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Υλικά:

1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
1 αβοκάντο σε κύβους
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση: Ανακατέψτε την κινόα, το αβοκάντο, τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε ένα μπολ. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε κρύα.

3. Σαλάτα με Σπανάκι, Ρόκα και Φράουλες
Για μια πιο ιδιαίτερη σαλάτα, αυτή η συνταγή συνδυάζει τα φυλλώδη λαχανικά με τη γλυκιά γεύση της φράουλας και το τραγανό καρύδι.

Υλικά:

100 γρ. σπανάκι
50 γρ. ρόκα
10-12 φράουλες κομμένες στη μέση
1/2 φλιτζάνι καρύδια
50 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το σπανάκι, τη ρόκα και τις φράουλες. Προσθέστε τα καρύδια και το κατσικίσιο τυρί. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το ξίδι μπαλσάμικο και περιχύστε τη σαλάτα. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε.

4. Σαλάτα με Αγγούρι, Ντομάτα, Φέτα και Ρόδι
Αυτή η παραλλαγή της κλασικής σαλάτας συνδυάζει την τραγανή υφή από τα φρέσκα λαχανικά με την έντονη γεύση της φέτας, τη γλυκύτητα του ροδιού και μια πικάντικη νότα από σάλτσα μουστάρδας.

Υλικά:

2 αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 ντομάτες κομμένες σε φέτες ή σε κύβους
200 γρ. φέτα σε κύβους ή θρυμματισμένη
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι σπόροι ροδιού
1/4 φλιτζάνι καρύδια ελαφρώς καβουρδισμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανός για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αγγούρια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τη φέτα. Προσθέστε τους σπόρους ροδιού και τα καβουρδισμένα καρύδια για να δώσετε στη σαλάτα μια τραγανή υφή και γλυκόξινη γεύση. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα Dijon και το μέλι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Περιχύστε τη σαλάτα με το dressing και ανακατέψτε καλά. Γαρνίρετε με φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό για επιπλέον φρεσκάδα. Σερβίρετε αμέσως.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ