Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Πίνακες κρεμασμένοι σε σοκάκια σαν ιταλική μπουγάδα ελεύθεροι προς θέαση

Ναύπλιο: Πίνακες κρεμασμένοι σε σοκάκια σαν ιταλική μπουγάδα ελεύθεροι προς θέαση

Πίνακες ενταγμένοι στο ρομαντικό αστικό περιβάλλον της πόλης του Ναυπλίου, ελεύθεροι προς θέαση, αγνοώντας απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες του εξωτερικού χώρου.

Αυτό είναι το καλοκαίρι, έργα τέχνης, εκδηλώσεις, παραστάσεις, έξω στη φύση, σε ιδιαίτερους χώρους και γκαλερί.

“Έξω από τα τείχη

 Έξω από το σπίτι τους

 Μακριά από το “ασφαλές” κλειστό περιβάλλον

 Κάτω από τον ήλιο

 Κάτω από τον έναστρο ουρανό

 Ίσως και κάτω από τη βροχή 

 Θέλουν να βγουν έξω… και εγώ τα αφήνω με την αίσθηση του ρίσκου και αγάπη” 

«Μπουγάδα» στο Ναύπλιο
Η εικαστικός Ειρήνη Γκόγκουα, με τα ιδιαίτερα κόνσεπτ που δημιουργεί για τις εκθέσεις της, από τις 10 Αυγούστου θα μας ταξιδέψει στα έργα της μέσα από μία περιήγηση στα στενά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Τα έργα θα είναι τοποθετημένα ψηλά με φυσικό φως σαν παρατηρητές των περαστικών.

Μάλιστα δεν θα λείψουν δρώμενα με ήχο και κίνηση που τόσο αγαπά να συνδυάζει η εικαστικός. «Η ιδέα αυτής της πρωτότυπης έκθεσης προέκυψε το 2018 όταν ήταν να πραγματοποιηθεί η ομαδική έκθεση ναυτικής Ναυπλιάδας σε εξωτερικό χώρο. Αφού απέκλεισα το στήσιμο έργων σε καβαλέτα και κάγκελα ήρθε η ιδέα να κρεμάσω πίνακες στα στενά του Ναυπλίου, ανάμεσα στα μπαλκόνια, σαν Ιταλική μπουγάδα, η αλήθεια είναι ότι το χάρηκα πολύ» λέει η εικαστικός Ειρήνη Γκόγκουα.

Μία διαφορετική έκθεση, χωρίς ώρες προσέλευσης και χρονικά όρια επισκεψιμότητας. Μια 24ωρη έκθεση, ανεξαρτήτως συνθηκών με μόνη ουσία το πηγαίο συναίσθημα του κάθε θεατή και πως το έργο θα τον αγγίξει. Μία ελεύθερη επικοινωνία της τέχνης με το κοινό της!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ