Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Ημερίδα " Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας ΣΔΚΠ" (βίντεο)

Ναύπλιο: Ημερίδα ” Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας ΣΔΚΠ” (βίντεο)

Ημερίδα Διαβούλευσης με θέμα: 1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος (ΥΔ) Ανατολικής Πελοποννήσου (EL03) Ναύπλιο, 11 Ιουλίου 2024 και ώρα 9:30 π.μ.

Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, διοργανώνει ημερίδα διαβούλευσης της 1ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Πελοποννήσου (EL03).

H ημερίδα πραγματοποιείται την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 και ώρα 9:30 π.μ., στην Αίθουσα Βουλευτικού, Ναύπλιο (Σταϊκοπούλου), με δυνατότητα συμμετοχής και διαδικτυακά και έχει ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών και του ευρύτερου κοινού επί του Προσχεδίου, καθώς και την καταγραφή σχετικών απόψεων και σχολίων

.Η διαβούλευση για την 1η Αναθεώρηση των ΣΔΚΠ αποτελεί στάδιο της διαδικασίας έγκρισής τους στο πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ. Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το Προσχέδιο της 1ης Αναθεώρησης ΣΔΚΠ του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Πελοποννήσου (EL03), με έμφαση:

-Στην Προκαταρκτική Αξιολόγηση των Κινδύνων Πλημμύρας, -Στους Χάρτες Επικινδυνότητας και Κινδύνων Πλημμύρας και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής. -Στους Στόχους του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας και το Πρόγραμμα Μέτρων. Τα ερωτήματα, οι απόψεις και οι θέσεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα ληφθούν υπόψιν για τη διαμόρφωση του οριστικού Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας. 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ