Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΦορολογικές δηλώσεις: Τα μυστικά και οι παγίδες - Τι να προσέξουν οι...

Φορολογικές δηλώσεις: Τα μυστικά και οι παγίδες – Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι (βίντεο)

Μετά και από τις 2 Ιουνίου 2024 , οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν δυνατότητα να αλλάξουν στοιχεία στην αρχική τους δήλωση, παρά μόνο να υποβάλλουν τροποποιητική φορολογική δήλωση έως τις 26 Ιουλίου στην ΑΑΔΕ.

Για να αποφύγουν την διαδικασία, οι φορολογούμενοι θα χρειαστεί να είναι προσεκτικοί στις αρχικές τους δηλώσεις, δίνοντας έμφαση ιδιαίτερα σε βεβαιώσεις αποδοχών, οικογενειακή κατάσταση, τεκμήρια, αποδείξεις, φιλοξενία και ΙΒΑΝ.

Για τη διαδικασία των αυτόματων δηλώσεων ενημερώθηκαν ιδιαιτέρως από την ΑΑΔΕ 3.637 φορολογούμενοι, για τους οποίους έχουν σταλεί νεότερα στοιχεία από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τη φορολογική τους υποχρέωση. Οι συγκεκριμένοι θα πρέπει να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή και να δουν το νέο φορολογικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον 8.000 φορολογούμενοι -που με βάση μεταγενέστερες δικές τους ενέργειες ή νεότερα στοιχεία που εστάλησαν για αυτούς, δεν εμπίπτουν πλέον στην προεκκαθάριση- πρέπει να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση οι ίδιοι μέχρι τις 26 Ιουλίου.

Η ΑΑΔΕ έχει ενημερώσει σχετικά με μηνύματα που έχει απευθύνει τις προηγούμενες ημέρες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ