Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΑντίθεση στη Μη Μουσική Θεματολογία: Κρατήστε το 33ο Φεστιβάλ Ναυπλίου Εστιασμένο στην...

Αντίθεση στη Μη Μουσική Θεματολογία: Κρατήστε το 33ο Φεστιβάλ Ναυπλίου Εστιασμένο στην Κλασική Μουσική

Αγαπητοί διοργανωτές του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου Κλασικής Μουσικής,

Με μεγάλη χαρά και προσμονή περίμενα φέτος το φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής μας. Η αγάπη μου για την κλασική μουσική και η εκτίμησή μου για την ποιοτική διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ με κάνουν να παρακολουθώ τις εκδηλώσεις του κάθε χρόνο.

Ωστόσο, με λύπη διαπιστώνω ότι φέτος συμπεριλάβατε στο πρόγραμμα μια συζήτηση για την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Μπερδεύτηκα, όπως μπερδευτήκαν και πολλοί άλλοι για αυτό  , άλλωστε ο κόσμος που παρακολουθεί το φεστιβάλ Ναυπλίου έδειξε με την ΜΗ παρουσία τους ότι κάτι λάθος κάνατε . Μεταξύ σας ήσασταν στην αίθουσα του Βουλευτικού !!!!

Αν και αναγνωρίζω τη σημασία και τη βαρύτητα αυτού του ιστορικού γεγονότος, θεωρώ ότι η επιλογή να εντάξετε μια τέτοια θεματική σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στην κλασική μουσική είναι εντελώς ακατάλληλη και άσχετη.

Το φεστιβάλ μας είναι γνωστό και αγαπητό για την εστίασή του στην κλασική μουσική, την ποιότητα των συναυλιών και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν. Η εισαγωγή θεμάτων που δεν έχουν άμεση σχέση με τη μουσική αποπροσανατολίζει το κοινό και αλλοιώνει τον χαρακτήρα του φεστιβάλ. Επιπλέον, η παρουσία τέτοιων εκδηλώσεων ενδέχεται να μειώσει το ενδιαφέρον και την προσέλευση του κοινού που έρχεται αποκλειστικά για να απολαύσει τη μαγεία της κλασικής μουσικής.

Επιπρόσθετα, η ενσωμάτωση πολιτικών και ιστορικών συζητήσεων στο πρόγραμμα ενός μουσικού φεστιβάλ μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις και διαμάχες, κάτι που είναι ενάντια στο πνεύμα της μουσικής, η οποία ενώνει και εμπνέει τους ανθρώπους. Το φεστιβάλ θα πρέπει να παραμείνει μια ουδέτερη και απολαυστική εμπειρία, απαλλαγμένη από θεματολογίες που μπορεί να διχάσουν το κοινό.

Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν άλλες εκδηλώσεις πιο κατάλληλες για να συζητηθούν ιστορικά και πολιτικά θέματα. Η προώθηση της κλασικής μουσικής και η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών πρέπει να παραμείνει ο κύριος στόχος του φεστιβάλ. Στην φωτογραφία είναι μια ημέρα πριν όπου όπως σωστά γράφετε   “Ξεκίνησε με εξαιρετική επιτυχία το 33ο Φεστιβάλ Ναυπλίου με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και με τον μοναδικό νεαρό βιολιστή Χριστόφορο Πετρίδη .Η Πλατεία Συντάγματος γέμισε με ένα ενθουσιώδες κοινό, που αποθέωσε την ορχήστρα τον μαέστρο και το σολίστ .”  

Παρακαλώ να λάβετε υπόψη τις ανησυχίες μου και να διατηρήσετε το φεστιβάλ εστιασμένο στον κύριο σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την προώθηση και ανάδειξη της κλασικής μουσικής.

Ευχαριστώ για την κατανόηση και την προσοχή σας.

Βασιλική Ντουφεξή

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ