Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπιστημονική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν Ευαγγελίστριας Ναυπλίου με θέμα « Δίκαιο...

Επιστημονική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν Ευαγγελίστριας Ναυπλίου με θέμα « Δίκαιο και Νέες Τεχνολογίες: Προκλήσεις και ευκαιρίες»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Ευαγγελίστριας Ναυπλίου επιστημονική εκδήλωση με θέμα « Δίκαιο και Νέες Τεχνολογίες: Προκλήσεις και ευκαιρίες».

Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από τις νέες τεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη, η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις αλλά και νέες ευκαιρίες. Οι δύο αυτές έννοιες έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα των ανθρώπων διευκολύνοντας την σε μεγάλο βαθμό όμως ελλοχεύουν παράλληλα και πολλούς κινδύνους.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην δικαιοσύνη και στην διοίκηση επισπεύδουν διαδικασίες, οι οποίες κάτω από άλλες συνθήκες θα ροκάνιζαν περισσότερο χρόνο από την ζωή των ανθρώπων, όμως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση ο άνθρωπος να αποτελέσει έρμαιο των τεχνολογικών εξελίξεων, χάνοντας την αυθεντικότητα του και την συνείδηση του.

Ιδιαίτερα στην δικαιοσύνη ο ανθρώπινος παράγοντας οφείλει να κυριαρχεί έναντι του τεχνολογικού. Με τις νέες ανακατατάξεις στο τεχνολογικό πεδίο, η διαρκής ενημέρωση των ανθρώπων κρίνεται επιτακτική, με σκοπό η τεχνολογία να αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της ανθρωπότητας χωρίς να «υποδουλωθεί» σε αυτή.  

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ