Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΦωτιά στην Ύδρα: Αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού

Φωτιά στην Ύδρα: Αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού

Αντιμέτωποι με βαριές ποινές είναι οι 13 συλληφθέντες-μέλη πληρώματος της θαλαμηγού από την οποία φέρεται να εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στην Ύδρα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαριές, καθώς σύμφωνα με τον αναθεωρημένο νόμο υπόκεινται σε ειδική κατηγορία και κινδυνεύουν με υψηλά χρηματικά πρόστιμα, αλλά ακόμα και με κάθειρξη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πώς προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα
Όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν από το σκάφος Persefoni I, που είχαν μισθώσει 17 αλλοδαποί, εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν τη φωτιά στο νησί.

Οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν άμεσα τι είχαν κάνει και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά, και όταν δεν κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο, κάλεσαν την Πυροσβεστική και έφυγαν από το σημείο.

Χθες, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή τους και σήμερα οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Για τη σύλληψή τους σημαντική ήταν η μαρτυρία καπετάνιου παραπλέοντος σκάφους, που σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr είπε στις Αρχές ότι είδε μια λάμψη και άκουσε έναν θόρυβο που φέρονται να προήλθαν από το Persefoni I.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024.

Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά»

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ