Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕτοιμάζουν την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών

Ετοιμάζουν την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών

Πιο κοντά στην δημιουργία της Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών Πανεπιστημιακού επιπέδου που είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Πιερρακάκης μετά από το χάος με την υποβάθμιση των πτυχίων καλλιτεχνών, με την εξίσωσή τους με απολυτήρια Λυκείου που είχε προκύψει το 2022, επί θητείας της προηγούμενης υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων κ.Χριστίνας Τσάκωνα, συστάθηκε 16μελής νομοπαρασκευαστική Επιτροπή με έργο τη σύνταξη προσχεδίου νόμου και προκαταρκτικής έκθεσης ανάλυσης συνεπειών ρύθμισης για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών.

Το έργο της Επιτροπής ολοκληρώνεται τέλος Ιουλίου 2024.

Η απόφαση ορίζει ως μέλη της Επιτροπής τους:

Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα του Λύσανδρου, Ομότιμο Καθηγητή, Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ως Πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστική Επιτροπής.

Νικόλαο-Δημήτριο Πουλάκο του Κωνσταντίνου, Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Αναπληρωτή Πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

Ελένη Δουνδουλάκη του Νικολάου, Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού.

Γεώργιο Βούτσινο του Ανδρέα, Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Βασιλική Παπαθεοδώρου του Φωτίου, Νομική Σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, νομική σύμβουλο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Μαρία Διαμαντή του Κωνσταντίνου, νομική συνεργάτη του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Χριστίνα Παπαδήμα του Ηλία, νομική συνεργάτη του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ασημίνα – Γρηγορία Γαϊτανά του Λεωνίδα, Δικηγόρο. o Ιωάννη Ρετσινά του Αθανασίου, νομικό συνεργάτη του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Πελαγία Λιούπη του Γεωργίου, νομική συνεργάτη του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Καλλιόπη Ευαγγέλου του Βασιλείου, νομική συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ιωάννη Σουφαλιδάκη του Εμμανουήλ, νομικό σύμβουλο του Πανεπιστημίου Κρήτης, νομικό συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Μαρία Αναγνωστοπούλου του Θεοδώρου, νομική συνεργάτη της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού. o Λάμπρο Ντουματσά του Σεραφείμ, νομικό σύμβουλο του Υφυπουργού Πολιτισμού.

Ιωάννα Καρανάσου του Νικολάου, Πάρεδρο Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην Προεδρία της Κυβέρνησης.

Νικολέτα (Έλια) Αποστολοπούλου του Ιωάννη, συνεργάτη του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Αθανασίου Κοντογεώργη.

Μαρία Ξενιτίδου του Γεωργίου, Νομικό, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων.

Πάνο Κάψια του Αθανασίου, Δικηγόρο, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων.

Συντονιστής του έργου της Επιτροπής ορίζεται ο Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας. Ο Συντονιστής της Επιτροπής συγκαλεί και συντονίζει τις εργασίες της Επιτροπής και σε περίπτωση που αυτός απουσιάζει, κωλύεται ή ελλείπει αναπληρώνεται από τον Αναπληρωτή Συντονιστή Νικόλαο- Δημήτριο Πουλάκο. Αρμόδιο για την καταγραφή των παρατηρήσεων της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και τη σύνταξη σημειώματος προς την Γενική Γραμματέα Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων ορίζεται, από τα μέλη της, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ