Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ«Μαζί στον κύκλο της ζωής»: Η εκδήλωση καμπάνιας πρόληψης της υπογονιμότητας στο...

«Μαζί στον κύκλο της ζωής»: Η εκδήλωση καμπάνιας πρόληψης της υπογονιμότητας στο Ναύπλιο (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε εχθές 5 Ιουνίου στο Βουλευτικό του Ναυπλίου με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την καμπάνια πρόληψης της υπογονιμότητας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον δήμο Ναυπλιέων υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ιατρικού συλλόγου Αργολίδας, της επιστημονικής εταιρίας «ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», της Επιστημονικής Εταιρίας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος & της International Action Art.

Κύριο ζήτημα της εκδήλωσης ήταν η υπογονιμότητα η οποία μαστίζει την σύγχρονη Ελλάδα. Η ανάγκη της απομυθοποίησης του στερεότυπου πως η διατήρηση της γονιμότητας και του γεννητικού υλικού κρίνεται επιτακτική. Η προληπτική εξέταση ανδρικής γονιμότητας, η κρυοσυντήρηση σπέρματος σε περιπτώσεις παρουσίας προβλημάτων υγείας, όπως π.χ. καρκινοπαθών και η δωρεά σπέρματος αποτελούν βασικούς πυλώνες για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

Κεντρική Πρέσβειρα ήταν η δημοσιογράφος και ποιήτρια Κλέλια Χαρίση, κεντρική πρέσβειρα των εκστρατειών « ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣΤ» και «LET’S ΠΑΠ». Την εκδήλωση πλαισίωσαν πολυβραβευμένοι επιστήμονες από τον χώρο της ιατρικής καθώς και πολλοί καλλιτέχνες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ