Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας ζητούν να μην διασπαστεί το σχολείου τους

Μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας ζητούν να μην διασπαστεί το σχολείου τους

Οι μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου Αργολίδας ζητούν την σωστή επίλυση του κτιριακού και στέλνουν το παρακάτω κείμενο :

ΘΕΜΑ: Αίτημα επίλυσης κτιριακού ζητήματος

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
​Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή εκ μέρους του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου μας. Με αυτήν επιθυμούμε να σας ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με ένα ζωτικής σημασίας πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η σχολική μας μονάδα.
Συγκεκριμένα, το ζήτημα που μας απασχολεί είναι η στεγαστική ανεπάρκεια, καθώς αδυνατούμε με τις υπάρχουσες αίθουσες να στεγάσουμε όλα τα τμήματα του σχολείου μας. Την ίδια στιγμή αδυνατούμε, ως σχολική μονάδα, να οργανώσουμε με επάρκεια τις δραστηριότητές μας για το άμεσο μέλλον με βάση το σκεπτικό ότι θα χρειαστούμε με τη νέα σχολική χρονιά αίθουσες για την Α΄ τάξη του λυκείου και αντίστοιχους χώρους για τις εκπαιδευτικές και λοιπές καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
Αντιλαμβάνεστε ότι η έλλειψη αυτή δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην εύρυθμη σχολική λειτουργία, ενώ η παράταση μιας τόσο επιτακτικής εκκρεμότητας αναμφίβολα επιφέρει αισθήματα δυσαρέσκειας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς δυσχεραίνοντας τη μεταξύ τους συνεργασία. Η παράμετρος αυτή ενδέχεται να προκαλέσει μαζικό κύμα σχολικής διαρροής με κίνδυνο να αποδιοργανωθεί η σχολική ζωή και ίσως μακροπρόθεσμα να διαλυθεί το σχολείο μας.
Για τους λόγους αυτούς σας ζητούμε να μεριμνήσετε για την άμεση παροχή τουλάχιστον τεσσάρων (4) λυόμενων κατασκευών οι οποίες θα χρησιμεύσουν ως: α) αίθουσα για την Α΄ τάξη του λυκείου, β) αίθουσα θεάτρου, γ) εργαστήριο πληροφορικής και δ) αίθουσα φυσικών επιστημών.
Τέλος, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε την εκτίμηση μας προς την αποφάσισα σας να συνεχίσει η Α΄ τάξη του λυκείου στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Κουτσοποδίου. Ωστόσο, θα θέλαμε επίσης να επισημανθεί η δυσαρέσκεια μας, λόγο του ότι με την απόφαση αυτή το σχολείο μας θα διασπαστεί. Έτσι, παρόλο αυτής της προσωρινής λύσης, διαφωνούμε ως προς την υλοποίηση της.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα εισακούσετε με βαθιά κατανόηση τα δίκαια αιτήματά μας. Ευελπιστούμε λοιπόν ότι πολύ σύντομα θα φροντίσετε για την ικανοποίησή τους.
Με εκτίμηση,
15μελές Μαθητικό Συμβούλιο
Καλλιτεχνικού Γυμνασίου

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

• ΖΗΤΑΜΕ την ανέγερση νέας σχολικής δομής για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας που να καλύπτει ολικά και ενιαία τις στεγαστικές μας ανάγκες και να πληροί όλες τις απαιτούμενες και νόμιμες προδιαγραφές ώστε τα παιδιά μας να απολαμβάνον το δικαίωμα τους στη μόρφωση και να λάβουν δημοκρατική, σύγχρονη και ουσιαστική εκπαίδευση.
 
• ΚΑΛΟΥΜΕ το Δήμο Άργους Μυκηνών, έως την ανέγερση της νέας σχολικής μονάδας, να προβεί σε όλες τις εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επιλυθεί προσωρινά το στεγαστικό πρόβλημα του υφιστάμενου σχολείου μας και να καλύψει τις ανάγκες της πρώτης Λυκειακής τάξης. Υπενθυμίζουμε στο Δήμο Άργους Μυκηνών και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του σχολείου μας , σύμφωνα με την οποία αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ την ενίσχυση της σχολικής μας δομής με πέντε νέες αίθουσες ώστε να καλυφθούν πλήρως τα καλλιτεχνικά εργαστήρια ( Εικαστικών, Θεάτρου και Χορού)και τα εργαστήρια γενικής παιδείας ( Θετικών Επιστημών και Πληροφορικής)
• Θεωρούμε ότι η μεταστέγαση του της επερχόμενης Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας στο παλιό δημοτικό σχολείο Κουτσοποδίου δεν εξυπηρετεί την φύση του σχολείου εφόσον η υπόσταση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας απαιτεί την ΕΝΙΑΙΑ λειτουργία του ώστε να επιτελέσει το έργο του και στις καλλιτεχνικές κατευθύνσεις αλλά και στα μαθήματα γενικής παιδείας.
• ΟΧΙ στη διάσπαση του σχολείου και των μαθητών του.
• ΖΗΤΑΜΕ να μην λαμβάνονται αποφάσεις από το Δήμο Άργους Μυκηνών και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας ΕΡΗΜΗΝ των καθηγητών, των γονέων και των μαθητών του Καλλιτεχνικού σχολείου Αργολίδας
Για την υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει στα παρακάτω μέτρα:
• Να γίνει άμεσα συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Μαλτεζο και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκαπίδευσης κ. Πολύδωρο και να τους επιδοθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης
• Να προβεί το ΔΣ του Συλλόγου μας σε δημοσιοποίηση της απόφασης μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην τοπική κοινωνία
Ακριβές απόσπασμα της από 2 Ιουνίου 2024 απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας «ΑΣΤΕΡΙΩΝ»
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ