Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑπό τη Ρωσία πιθανότατα εστάλησαν τα απειλητικά mail για βόμβες σε σχολεία-...

Από τη Ρωσία πιθανότατα εστάλησαν τα απειλητικά mail για βόμβες σε σχολεία- Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ο αποστολέας των απειλών για βόμβα είναι πιθανότατα από περιοχή της Ρωσίας και τα mail έχουν όλα το ίδιο περιεχόμενο.

Τα απειλητικά mail έχουν φτάσει σε 35 σχολεία που βρίσκονται σε Χαϊδάρι, Γέρακα, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Αιγάλεω και άλλες περιοχές με την αποστολή να συνεχίζεται.

Ο ανησυχία είναι μεγάλη με μαθητές και δασκάλους να έχουν βγει έξω από τα κτίρια περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ