Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑντιπυρικά μέτρα από το δήμο Άργους- Μυκηνών ενόψει του καλοκαιριού (βίντεο)

Αντιπυρικά μέτρα από το δήμο Άργους- Μυκηνών ενόψει του καλοκαιριού (βίντεο)

Αντιπυρικά μέτρα από το δήμο Άργους- Μυκηνών ενόψει του καλοκαιριού Ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών κ. Μαλτέζος ανακοίνωσε πλήθος αντιπυρικών μέτρων ενόψει του επερχόμενου καλοκαιριού.

Το κυριότερο μέτρο αποτελεί ο καθαρισμός των οικοπέδων από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Για τον σκοπό αυτό είναι διαθέσιμη στο gov.gr ιστοσελίδα, η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αποκτήσουν μία υπέυθυνη δήλωση η οποία θα αποδεικνύει πως έχει γίνει ο καθαρισμός του οικοπέδου.

Στην αντίθετη περίπτωση που οι ιδιοκήτες αρνηθούν να αναλάβουν τον καθαρισμό αλλά και στην περίπτωση που δηλώσουν ψευδώς πως έχει γίνει τότε θα αναλάβει ο ίδιος ο δήμος τον καθαρισμό αλλά θα επιβληθούν στους ιδιοκτήτες τσουχτερά πρόστιμα. Ο δήμος επιπλέον θα προσλάβει 6 εργάτες πυρασφάλειας οι οποίοι θα αναλάβουν τον συνεχή καθαρισμό των ξερών χόρτων σε διάφορες περιοχές του δήμου.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η αγορά μίας δεξαμενής η οποία είναι τοποθετημένη πάνω σε ένα φορτηγό για να σπεύσει πρώτη σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και επίσης από την 1η Ιουνίου θα υπάρξει οδηγός για 24ωρη επίβλεψη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ