Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝέα ημερομηνία για το Lemon στο "Άξιον Εστί" λόγω βροχής | Σάββατο...

Νέα ημερομηνία για το Lemon στο “Άξιον Εστί” λόγω βροχής | Σάββατο 8 Ιουνίου

Νέα ημερομηνία για το Lemon στο “Άξιον Εστί” λόγω βροχής | Σάββατο 8 Ιουνίου

Σάββατο 8 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21:15
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Μουσείο Μελισσοκομικής Tέχνης «Άξιον Εστί»

Το Lemon, η απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 σε καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνική προσαρμογή του Μελαχρινού Βελέντζα, συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια ταξιδιών σε όλη την Ελλάδα!

Το site-adaptive έργο που παρουσιάζεται από το 2018 πότε στη στεριά, πότε στη
θάλασσα και πότε κάπου ανάμεσα, έρχεται στο Πανόραμα Άργους για να εγκαινιάσει την υπαίθρια σκηνή του Μουσείου Μελισσοκομικής Τέχνης «Άξιον Εστί» και να γιορτάσει παράλληλα τα 6 χρόνια ταξιδιών του. Πιστεύοντας σ΄ ένα θέατρο προσβάσιμο στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, το καράβι του Lemon επιστρέφει στο Άργος για 1 μόνο παράσταση το Σάββατο  8 Ιουνίου.

Το Lemon είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή η οποία έχει αποσπάσει το χειροκρότημα θεατών και κριτικών, με απανωτά sold out σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 16.700 θεατές! 

Ένα διαρκές «πείραμα» πάνω σε διαφορετικούς τρόπους θέασης και αφήγησης, ένας εν εξελίξει ζωντανός οργανισμός, μία πρόταση πολιτιστικής αποκέντρωσης. Από το χωριό των 25 κατοίκων, σε ένα καράβι εν πλω, σε σκηνές, σε ένα κτήμα λεμονιών, σε απομακρυσμένους τόπους, το Lemon ταξιδεύει και χαρτογραφεί κάθε γωνιά της Ελλάδας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Γιατί θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές!

Για μία εορταστική βραδιά, η ομάδα του Lemon έρχεται ξανά στο Πανόραμα Άργους για να αφηγηθεί την ιστορία του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού, που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, φέρνοντας στην επιφάνεια το υπαρξιακό ερώτημα:

Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες;

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ