Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLEΕγκαίνεια στο Άργος του Learning Seed: Οργανισμός εκπαίδευσης και κοινωνίας των πολιτών

Εγκαίνεια στο Άργος του Learning Seed: Οργανισμός εκπαίδευσης και κοινωνίας των πολιτών

Η Learning Seed, ο οργανισμός εκπαίδευσης και κοινωνίας των πολιτών αποκτά νέο χώρο στην πόλη του Άργους.

Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό οργανισμό ο οποίος απευθύνεται σε νέους αλλά και ενήλικες με σκοπό να προωθήσει την μη συμβατική εκπαίδευση και μάθηση. Η μάθηση γίνεται μέσω της εμπειρίας και του παιχνιδιού ανατρέποντας τον παραδοσιακό τρόπο μάθησης ο οποίος στηρίζεται μόνο στα βιβλία. Μέσω δράσεων και προγραμμάτων η Learning Seed, δίνει έμφαση στην διασκέδαση και την δημιουργικότητα κατά την διάρκεια της μάθησης.

Επίσης, ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή της κοινότητας και αποβλέπει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς απευθύνεται και προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλους ανεξαιρέτως.

Οι Ευρωπαϊκές συνεργασίες, ο εθελοντισμός και η δικτύωση με φορείς της κοινωνίας των πολιτών θα αποτελέσουν τον τρόπο σύνδεσης των ανθρώπων και των ιδεών.

Οι 6 πυλώνες της Learning Seed είναι η μάθηση για όλους, η δια βίου μάθηση, η ενεργός συμμετοχή στην κοινότητα, η πρακτική άσκηση και οι δραστηριότητες των νέων, η δικτύωση με τοπικούς φορείς και η εκπαίδευση μέσω βιοματικών δράσεων. Η Learning Seed βρίσκεται στην οδό Κορίνθου 34, στο Άργος.

   

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ