Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠρόεδρος ΕΑΣ Αργολίδας: Σύγχυση για το ζήτημα των επιδοτήσεων (βίντεο)

Πρόεδρος ΕΑΣ Αργολίδας: Σύγχυση για το ζήτημα των επιδοτήσεων (βίντεο)

Σύγχυση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της χώρας με τις επιδοτήσεις. Ο κ. Αντωνόπουλος, πρόεδρος ΕΑΣ Αργολίδας δήλωσε πως οι επιδοτήσεις που έλαβαν οι αγρότες δεν ανταποκρίνονται σε αυτές που είχαν αποφασιστεί αρχικά.

Κάνει λόγο για πλήρη αποτυχία της εθνικής στρατηγικής για την κοινή αγροτική πολιτική μέσω των τελικών ποσών που έλαβαν οι αγρότες στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Η συνδεδεμένη ενίσχυση πέρυσι βρίσκονταν στα 52€ ανά στρέμμα ενώ φέτος είχε αποφασιστεί να είναι στα 42€ λαμβάνοντας όμως τελικά 21€ ανά στρέμμα.

Αλλά και στα οικολογικά σχήματα τα αποτελέσματα δεν ήταν καλύτερα καθώς το αρχικό ποσό της επιδότησης ανά στρέμμα ήταν στα 17-20€ αλλά το ποσό που εισπράχθηκε τελικά ήταν 9€ ανά στρέμμα. Παρόλα αυτά μεγάλος είναι και ο αριθμός των αγροτών που δεν έχουν λάβει καμία απολύτως επιδότηση προκαλώντας τους οικονομικό πονοκέφαλο.

Ένα επίσης ζήτημα που προβληματίζει τον αγροτικό κόσμο και κυρίως της Αργολίδας, είναι η έλλειψη κρατικής παρέμβασης στην εισαγωγή των πορτοκαλιών από την Αίγυπτο προς την Ευρώπη με την πεποίθηση πως η Ελλάδα έχει στην φαρέτρα της τα κατάλληλα όπλα για να «επιτεθεί» σε αυτού του είδους τις εισαγωγές που πλήττουν την οικονομία της χώρας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ