Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔώρο Πάσχα: Τι ισχύει- Μέχρι πότε οι πληρωμές

Δώρο Πάσχα: Τι ισχύει- Μέχρι πότε οι πληρωμές

Οι πληρωμές για το δώρο του Πάσχα 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου.

Τα δώρα δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί με σύμβαση εργασίας που αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθια. Το ποσό του δώρου κυμαίνεται σε μισό μηνιαίο μισθό για όσους αμείβονται με μισθό και 15 ημερομίσθια για όσους αμείβονται με ημερομίσθια. Σε κάθε περίπτωση όμως ιδιαιτέρως σημαντική είναι και η διάρκεια της εργασιακής σχέσης για να υπολογιστεί το τελικό ποσό.

Αυτά ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως αν έχουν σύμβαση πλήρους ή μερικής απασχόλησης ή σύμβαση εργασίας ορισμένου ή αόριστου χρόνου. Σημαντική προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος του Πάσχα είναι η ύπαρξη εργασιακής σχέσης μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2024 μέχρι 30-04-2024.  Ως βάση του υπολογισμού του δώρου του Πάσχα αποτελούν οι καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές την 15η ημέρα πριν το Πάσχα.

Όποιος επιθυμεί να υπολογίσει το δώρο του μπορεί να επισκεφτεί τον συγκεκριμένο σύνδεσμο  https://www.kepea.gr/calc-doro-pasxa.php. Σε περίπτωση που κάποιος εργοδότης δεν προχωρήσει στην πληρωμή του δώρου μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη θα υποστεί τις συνέπειες  του νόμου. Αλλά και οι εργαζόμενοι μπορούν να καταγγείλουν αυτές τις συμπεριφορές επώνυμα ή ανώνυμα στο 1555 ή online https://www.hli.gov.gr/asfaleia-kai-ygeia/ergazomenoi-asfaleia-kai-ygeia/katangelia/katangelia-3/.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ