Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑνεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών Αργολίδας: " Μια ακόμα χαμένη χρονιά " για τα...

Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών Αργολίδας: ” Μια ακόμα χαμένη χρονιά ” για τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας

Η Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών Αργολίδας σε δελτίο τύπου κάνει λόγο για ” Μια ακόμα χαμένη χρονιά ” για τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας και μιλάει για ανογρανωσιά και κοροϊδία του Υπουργείου Γεωργίας.

Ακολουθεί το δελτίο 

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι αυτή θα είναι μια εξαιρετική χρόνια για τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας εξελίχθηκε σε μια από τις χειρότερες και μάλιστα αν συνυπολογίσουμε και ότι τα τελευταία χρόνια αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο μιλάμε ξεκάθαρα ότι ο κόσμος οδηγείται πια στο να τα εγκαταλείψει ομαδικά.

Είναι μεγάλη πια η απογοήτευση και το χειρότερο απ όλα είναι ότι δεν φαίνεται να αλλάζει κατι. Εμείς απ την πλευρά μας θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε κάποια θέματα και ο καθένας από εμάς ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας βοηθήσει από το δικό του πόστο στον βαθμό που μπορεί.
Κατά πρωτον πρέπει να αντιμετωπισθεί το πρόιον ως ενα είδος που παει να υποβαθμιστεί ποιοτικά αλλά και ποσοτικά.Ο μόνος τρόπος είναι το υπουργείο Γεωργίας να καταλάβει ότι τα χωράφια με τις τιμές της ΔΕΗ των λιπασμάτων και σε συνδυασμο με το ελεεινές τιμές που το πουλάμε είναι
αδύνατον να τα καλλιεργήσουμε .
Η αδιαφορία του κράτους φαινεται άλλωστε που ενώ έχει πλημμυρίσει ολη η Ευρώπη με Πορτοκάλια Αιγύπτου αμφιβόλου ποιότητας κανένας δεν έχει κάνει κατι μέχρι και ο κος Μητσοτάκης σε πρόσφατη επίσκεψη του δεν έκανε καμία νύξη για το θέμα.
Επίσης φορείς που όταν είχε τιμή το προϊόν έβγαιναν και έλεγαν να μην πουλήσουμε κάτω από 30 λεπτά το κιλό τώρα που είναι;
«Χάθηκαν;;!!»
Περιμένουμε να μας πουν τώρα που παρα πολλοί παραγωγοι πούλησαν τιμή χυμου στα 0,15 λεπτά καθαρά πως να καλλιεργήσουν και οχι μόνο να μιλάνε εκ του ασφαλούς.

Κάποια συσκευαστήρια επίσης δείχνουν να ξεχνούν και τους πελάτες τους και ότι όπως έχουμε ξαναγράψει έχουμε αλληλοστηριχτεί για πολλά χρόνια και με αφορμή και την μικροκαρπία και ισως την έλλειψη παραγγελιών(εύχομαι και πιστεύω να μην υπήρχε κάποια άλλη σκοπιμότητα) απορρόφησαν μικρές ποσότητες σε μια τόσο δύσκολη χρόνια κλείνοντας πρόωρα.

Φυσικά και εμεις μπορούμε να κάνουμε το ίδιο γιατί όσο και να μην μας αρέσει το σωστό για την επιβίωση μας ειναι να στηρίξουμε αυτους που μας στηρίζουν κατι που και εγώ που έχω αναλάβει την σύνταξη του κειμένου το κατάλαβα φέτος που παρ ολη την διάθεση αμοιβαίας συνεργασίας που είχα δυστυχώς αυτή αποδείχθηκε μονόπλευρη.
Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω κλείνοντας ειναι ότι θέλουμε πραγματικές λύσεις, βοήθεια οχι οικονομική αλλά ουσιαστική τόσο για την παραγωγή και την ποιότητα αλλά και για την διάθεση των προϊόντων μας.
Δεν ειναι δυνατόν να είμαστε παντού γνωστοί για τα εσπεριδοειδή μας και να είμαστε κάθε χρόνο έρμαιο μια του πάγου ,μια της ΔΕΗ και μια των εισαγωγών της Αίγυπτου!!!
Νισάφι πια κουραστήκαμε.
Τέλος κλείνοντας θέλω να πω κάτι πολύ σοβαρό και κρίσιμο που δυστυχώς δείχνει κακές προθέσεις από το υπουργείο Γεωργίας το ότι δηλαδή ενόψει των βιολογικών προϊόντων που έπρεπε να έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες!!! και ο κόσμος έχει σπαταλήσει και χρόνο και χρήμα για την μετατροπή των καλλιεργειών του σε βιολογικές επειδή δήθεν δεν υπολόγισαν καλά τα ποσά σκέφτονται να τα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό. Με αλλά λόγια αλλά ποσά έχουν εξαγγείλει και αλλά θέλουν να δώσουν μιλάμε για την απόλυτη κοροϊδία και ανοργανωσιά. Ας ελπίσουμε να βρουν μια λύση και να καταλάβουν οτι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!

Με εκτίμηση Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών Αργολίδας
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ