ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ

Aνακοίνωση των Αργολικών Κήπων προς τους παραγωγούς της Αργολίδας- Μήνυμα του ιδρυτή κ. Χρήστου Παπαδημητρακόπουλου

Με ανακοίνωση τους οι Αργολικοί Κήποι ενημερώνουν τους παραγωγούς της Αργολίδας που συνεργάστηκαν ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την γραμματεία για να κλείσουν ραντεβού όπου θα γίνουν έλεγχοι των υπολοίπων τους για να γίνουν οι εξοφλήσεις τους .

Κατόπιν επιθυμίας του Ιδρυτή κύριου Χρήστου Παπαδημητρακόπουλου καλεί τους παραγωγούς που συνεργάστηκαν να μεταβούν με έξοδα της εταιρείας Αργολικοί κήποι στη Σπάρτη στους Λακωνικούς κήπους για μια ξενάγηση και ενημέρωση για την εταιρεία ενώ θα ακολουθήσει και γεύμα .

Ακολουθεί το μήνυμα του ιδρυτή κ. Χρήστου Παπαδημητρακόπουλου προς τους συνεργάτες – παραγωγούς

Χρήστος Παπαδημητρακόπουλος

Από το 2013 οι Λακωνικοί Κήποι προσπαθούν να δώσουν το μέγιστο εισόδημα στον παραγωγό είτε είναι Λάκωνας είτε είναι μη Λάκων.

Για πρώτη χρονιά φέτος ξεκινήσαμε να δίνουμε προκαταβολές γιατί ήξερα ότι η διαχείριση των μικρών παραγωγών και των μεγάλων σε εμάς είναι δύσκολο καθότι οι Λακωνικοί Κήποι έχουν στηριχτεί στο μικρό κόστος λειτουργίας, τα μικρά operation costs ώστε να μπορούν να δώσουν τη μέγιστη τιμή στον παραγωγό.

Δυστυχώς το πρόγραμμα των προκαταβολών δεν πέτυχε γιατί οι συνεταιρισμοί πολύ σωστά σκέφτηκαν να αυξήσουν την τιμή και να προσπαθήσουν να κρατήσουν τις τιμές όσο πιο ψηλά γίνεται και ακολούθησαν το παράδειγμα μας των 200€ τον τόνο. Προσπάθησαν να το κάνουν 220€ αλλά δυστυχώς  η αγορά δεν μπόρεσε να το χειριστεί γιατί τα κέρδη που βγάζει η χυμοποίηση δεν είναι μεγάλα.

Το καρτέλ των πορτοκαλοβιομηχάνων στην Βραζιλία δεν αφήνει κέρδη στη μεταποίηση εκτός Βραζιλίας, παρόλα αυτά προσπάθησαν και ASPIS και η εταιρία Χριστοδούλου και έδωσαν μία καλή τιμή στον παραγωγό με αποτέλεσμα να μην κόψει τα δέντρα του, να έχει μία λύση και όχι να σκέφτεται μόνο την ελιά. Οι Λακωνικοί Κήποι έχουν πληρώσει τον παραγωγό μέχρι 1000€ είτε είναι μέτοχος είτε είναι μή μέτοχος, παρόλο που πάντα οι μέτοχοι προηγούνται αλλά και η μικροί είναι για εμάς το ίδιο σημαντικοί.

Και επειδή οι μέτοχοι μας θα πληρωθούν όπως πάντα μέχρι το Πάσχα, οι μή μέτοχοι μας θα πρέπει εξατομικευμένα να δούμε τις αποδόσεις τους γιατί για πρώτη φορά εφαρμόσαμε ένα σύγχρονο σύστημα ERP στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο που οι Λακωνικοί Κήποι μεταποιούν στο The Orange Factory είχαμε μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ της απόδοσης του χυμού και της απόδοσης της παραγωγής. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν δεν έρχεται το πορτοκάλι σε καλή κατάσταση.

Θέλουμε ο κάθε παραγωγός να μας εξηγήσει και να δει από το φωτογραφικό μας υλικό και να δούμε μαζί τα προβλήματα ώστε να τα λύσουμε για του χρόνου. Σας καλούμε όλους τους παραγωγούς που έχετε φέρει πάνω από 1000€ προϊόν είτε είστε μέτοχοι είτε δεν είστε μέτοχοι να μας επισκεφθείτε στις εγκαταστάσεις του The Orange Factory. Η ημερομηνία θα οριστεί σύντομα και με λεωφορεία από την Αργολίδα προς τη Σπάρτη θα δείτε τις εγκαταστάσεις και θα συζητήσετε τα προβλήματα κάθε μεμονωμένος παραγωγός.

Στη συνέχεια θα σας δεξιώσουμε στις εγκαταστάσεις του The Orange Festival και στους συνεργαζόμενους μαζί μας εστιάτορες. Θα προσπαθήσω να είμαι μαζί σας γιατί είναι χαρά μου και τιμή μου να είμαι με τον Λάκωνα και Αργολιδέα παραγωγό αλλά δυστυχώς επειδή ταξιδεύω συνεχώς μπορεί να μην τα καταφέρω. Πάντως να ξέρετε ότι η σκέψη, η ψυχή μου και κυρίως το πορτοφόλι μου είναι μαζί σας. Και το λέω το πορτοφόλι μου όχι γιατί με έχετε ανάγκη , έχετε προσφέρει έχετε κάνει το έργο σας και θέλετε να επιβεβαιωθείτε, αλλά θα προσπαθήσω να αυξήσουμε την τιμή ώστε να κρατήσουμε τον παραγωγό στην Ελλάδα.

Γιατί δυστυχώς το καρτέλ των Βραζιλιάνων παραγωγών με τις πολιτικές που κάνει προσπαθεί να καταστρέψει όλους τους άλλους όπως έκανε στη Φλόριντα και να μείνουν στη Βραζιλία οι δύο παραγωγοί που ελέγχουν το 80% της παγκόσμιας παραγωγής όπως κάνουν τώρα. Θα προσπαθήσουμε όμως και πιστεύω η Aspis εξαιρετική εταιρεία θα μας βοηθήσει σε αυτό, η εταιρεία Χριστοδούλου που έχει χρόνια παρουσίας και η Ένωση φυσικά ώστε να κρατήσουμε τον πήχη και την ελληνική σημαία ψηλά.

Χρήστος Παπαδημητρακόπουλος

Argonafplia.gr

Πρόσφατα

Παρουσίαση της υποψηφιότητας της περιοχής του Όρους Πάρνωνα-Ακρωτηρίου Μαλέα στο δίκτυο περιοχών MaB της UNESCO

Την Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, δόθηκε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό…

5 ώρες πριν

Άργος: Επίσκεψη του Γιώργου Αυτιά στο δημαρχείο

Στο γραφείο του, στο δημαρχείο υποδέχθηκε σήμερα το πρωί, ο Γιάννης Μαλτέζος τον δημοσιογράφο και…

8 ώρες πριν

Μεγάλη Τετάρτη: Σήμερα το Μέγα Ευχέλαιο και η Ακολουθία του Νιπτήρος – Ποια η σημασία της ημέρας

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του…

10 ώρες πριν

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου λόγω αλλεργιογόνων ουσιών

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου λόγω αλλεργιογόνων ουσιών. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής…

12 ώρες πριν

Εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια!

Οι μέρες περνούν γρήγορα και ήδη βρισκόμαστε στα μισά της Μ. Εβδομάδας. Πολλές από εσάς…

13 ώρες πριν

Άργος: Σύλληψη 20χρονου και 18χρονου για πολλαπλές περιπτώσεις κλοπών

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για πολλαπλές περιπτώσεις κλοπών στο Άργος: Εξιχνίαση τριών (3) περιπτώσεων κλοπών και…

13 ώρες πριν