Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΨηφιακή ξενάγηση και εικονική περιπλάνηση στους δρόμους της ιστορίας του Ναυπλίου

Ψηφιακή ξενάγηση και εικονική περιπλάνηση στους δρόμους της ιστορίας του Ναυπλίου

Ξεκίνησε και επίσημα η ψηφιακή ξενάγηση και η εικονική περιπλάνηση στους δρόμους της ιστορίας του Ναυπλίου, κατά τον 19ο αιώνα.

Πρόκειται για μια δικτυακή υπηρεσία χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Η προβολή ιστορικών και πολιτισμικών σημείων του Ναυπλίου αναμένεται να συνεισφέρει στην περεταίρω ανάδειξη της πόλης του Ναυπλίου ως ξεχωριστού τουριστικού και πολιτιστικού πόλου. Μέσα από διαδραστικούς και τρισδιάστατους ανάγλυφους χάρτες οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν την ιστορία της πόλης, ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα ιστορικά κτίρια, τα μουσεία και άλλους κρυμμένους ιστορικούς θησαυρούς.

Με τρισδιάστατη αναπαράσταση υπαίθριων γλυπτών, ο επισκέπτης της πλατφόρμας έχει την δυνατότητα της θέασή τους από ποικίλες οπτικές γωνίες με περιστροφή, σμίκρυνση και μεγέθυνση.

Παράλληλα μέσω της χρήσης φωτογραμμετρίας, η τρισδιάστατη αναπαράσταση των εξωτερικών τμημάτων του εμβληματικού φρουρίου προσφέρει στους διαδικτυακούς επισκέπτες τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στους χώρους του, για πρώτη φορά μετά την αποκατάστασή του και το άνοιγμα των πυλών του, τον Αύγουστο του 2023.

Ψηφιακή ξενάγηση προσφέρεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ