Αν εσύ ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και δε θέλεις να φτιάξεις μαγειρίτσα με τον παραδοσιακό τρόπο σου έχουμε μία συνταγή που θα σε ξετρελάνει! Είναι η λεγόμενη μαγειρίτσα των χορτοφάγων που έχει ως βάση της τα μανιτάρια.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1/4 κούπα λάδι
1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
1 ασπράδι αυγού
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Τα κόβουμε σε κομματάκια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν.
3. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.
4. Προσθέστε τον άνηθο, το μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σούπα φτάσει στο σημείο βρασμού, ρίξτε το ρύζι.
5. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι.
6. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την από την φωτιά.
Με ενενήντα τέρεις (93) συμμετοχές, θα διεξαχθεί φέτος στις 2-3 Νοεμβρίου ο προτελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αναβάσεων…
Με δυο ακόμα ομάδες που ήρθαν σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου έγιναν συνολικά τρεις ομάδων Ο.Π.Κ.Ε.…
Σε νέες διακοπές υδροδότησης σε μεγαλοοφειλέτες στην περιοχή της Καρακάξας στη Νέα Κίο προχώρησε το…
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι χορηγεί άδεια στην Άννα Τσιόδρα, για την κατοχή ποσοστού…
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στα επίσημα εγκαίνια της κάβας μας, Periklis Winosophy, για να…
Σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου: Γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία Σαν σήμερα... 1789.... Κατά τη διάρκεια…