Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ2η Γιορτή Μανταρινιού στο Δρέπανο Αργολίδας με επίσκεψη Κασσελάκη (φωτο)

2η Γιορτή Μανταρινιού στο Δρέπανο Αργολίδας με επίσκεψη Κασσελάκη (φωτο)

Σήμερα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε 2η Γιορτή Μανταρινιού στο Δρέπανο του δήμου Ναυπλιέων.

Η γιορτή τοπικών γεύσεων με βασικό σκοπό την προβολή και την διάδοση των εξαιρετικών προϊόντων και τη διατήρηση της παράδοσης, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτιστικού πλούτου της Αργολίδας.

 

Μια γιορτή που συντελεί σημαντικά στο να ενισχυθεί επίσης η κοινωνικότητα, το ομαδικό πνεύμα και η συλλογική δράση που πάντοτε μεγαλουργεί και ωφελεί τα μέγιστα τους πολίτες.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλάμβανε ομιλίες για το μανταρίνι και τα οφέλη του ενώ οι πολιτιστικός σύλλογος του χωριού σε συνεργασία με την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και το τμήμα Μαγειρικής, είχαν ετοιμάσει δεκάδες εδέσματα με βάση τους, το μανταρίνι.

Μετά το πέρας των ομιλητών ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς με ζωντανή μουσική.

Στην γιορτή του μανταρινιού βρέθηκαν , οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Ανδ. Πουλάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Ορφανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαντζούνης, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φ. Δαμούλος και κάτοικοι της περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή του κόμματος στο νομό Αργολίδας Γιώργο Γαβρήλο.

Ευχή όλων αυτή η γιορτή να καθιερωθεί ως θεσμός και γίνει αφετηρία για την ακόμα καλύτερη και επιδραστικότερη προώθηση του προϊόντος.

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αργολίδας και την Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ