Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΣφοδρή αντιπαράθεση στο Στρασβούργο της Ασημακοπούλου με την Ολλανδή Ιντ Βελτ

Σφοδρή αντιπαράθεση στο Στρασβούργο της Ασημακοπούλου με την Ολλανδή Ιντ Βελτ

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στη συζητηση για την κατάσταση του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα υπήρξε έντονη αντιπαράθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για το θέμα όταν έθιξε προσβλητικά την Ελλάδα η Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφί Ιντ Βελτ .

Σφοδρή αντιπαράθεση με την Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφί Ιντ Βελτ είχε η Άννα Μίσελ Ασημακοπούλου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όταν η ευρωβουλευτής της ΝΔ αντέδρασε στην προσπάθεια δυσφήμισης της χώρας.

«Κάποιοι εμμονικά επιμένουν να δυσφημούν την Ελλάδα για προσωπικό όφελος και μικροπολιτικές σκοπιμότητες» είπε η κυρία Ασημακοπούλου απαντώντας στη νέα προσπάθεια της κυρίας Ιντ Βελτ να επικρίνει την Ελλάδα για υποβάθμιση του κράτους δικαίου.

Ανταπαντώντας η Ολλανδή ευρωβουλευτής είπε: «Κάθε φορά που συζητάμε για το κράτος δικαίου απορρίπτετε κάθε επίκριση, κατηγορείτε όσους ρωτούν ότι είναι παρτιζάνοι και έχουν προεκλογικά κίνητρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορούσατε να φανταστείτε ότι κάποιοι αντιδρούν επειδή υπερασπίζονται κάποιες ιδέες; Θα μπορούσατε να το διανοηθείτε αυτό;».

«Επιλέγω να αγνοήσω τον προσβλητικό σας τόνο. Ναι, βλέπω μία τέτοια πολιτικό κάθε φορά που κοιτώ τον καθρέπτη», απάντησε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας για μια «μειοψηφία, που μιλά για τη χώρα μου σαν να μην πρόκειται για Δημοκρατία και αυτό απλώς δεν είναι αλήθεια».

Η πρόεδρος της Ολομέλειας επιχείρησε να διακόψει την τοποθέτηση της κυρίας Ασημακοπούλου βγάζοντας μπλε κάρτα για παραβίαση του χρόνου ομιλίας με την Eλληνίδα ευρωβουλευτή να σχολιάζει: «Δεν θέλετε να ακούσετε τις απαντήσεις»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ