Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔες πότε είναι το επόμενο ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου σου με ένα κλικ

Δες πότε είναι το επόμενο ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου σου με ένα κλικ

Άκοπη πρόσβαση στα στοιχεία που αφορούν τα οχήματά τους έχουν πλέον οι οδηγοί, μετά την αναβάθμιση του ψηφιακού «πορτοφολιού».

Σημαντικά ευκολότερη έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες η ζωή των οδηγών, μετά την ένταξη όλων των σημαντικών πληροφοριών των οχημάτων τους στο ψηφιακό «πορτοφόλι» Gov.gr Wallet.

Συγκεκριμένα μέσω του Gov.gr Wallet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν για ενημερωτικούς λόγους πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του οχήματός τους, όπως αυτά τηρούνται σε μητρώα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης. Τα στοιχεία ομαδοποιούνται σε κατηγορίες βάσει των μητρώων από τα οποία αντλούνται.

Μεταξύ των πληροφοριών που είναι πλέον διαθέσιμες στο Gov.gr Wallet είναι αυτές που αφορούν στον τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου. Με το που επιλέξει, λοιπόν, ο οδηγός την ενότητα «ΚΤΕΟ», θα μπορεί να δει πότε λήγει ο τεχνικός έλεγχος του οχήματός του, έχοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να προγραμματίσει έγκαιρα το επόμενο ΚΤΕΟ.

Για να μπορέσει, ωστόσο, ο οδηγός να έχει πρόσβαση στη συγκεκριμένη τεχνολογία, είναι προαπαιτούμενο να έχει «κατεβάσει» την εφαρμογή Gov.gr Wallet στο κινητό του τηλέφωνο

Εν συνεχεία, μπαίνοντας στο app πρέπει να επιλέξει το «+» στο δεξί πάνω σημείο της εφαρμογής και από το υπομενού που θα εμφανιστεί την επιλογή «Το όχημά μου (MyAuto)». Άμεσα, οι πληροφορίες θα εμφανιστούν αυτόματα στην αρχική σελίδα του Gov.gr Wallet, ακριβώς κάτω από το δελτίο ταυτότητας και την άδεΔεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα νέα επιβατικά ΙΧ περνούν για πρώτη φορά από ΚΤΕΟ όταν συμπληρωθούν 4 έτη από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας. Έπειτα, πρέπει να διενεργείται περιοδικός έλεγχος ανά 2 χρόνια, εξαιρουμένων των ταξί και των εκπαιδευτικών οχημάτων (οχήματα Σχολών Οδηγών) στα οποία ο περιοδικός έλεγχος πρέπει να διενεργείται κάθε έτος μετά τον αρχικό έλεγχο. ια οδήγησης του οδηγού.

πηγη  www.carandmotor.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ