600 γραμμάρια αμύγδαλο ψίχα, με τη φλούδα
600 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
250 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
900 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι του καφέ μπράντι
2 κιλά ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Όταν ασπρίσει προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα. Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη, προσθέστε τους κρόκους έναν-έναν και το μπράντυ. Συνεχίστε το χτύπημα. Ρίξτε έπειτα τα αμύγδαλα και το αλεύρι.
Πλάστε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και ψήστε τους στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν πασπαλίστε τους με άχνη ζάχαρη. Τους τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα σε στρώσεις, τη μία πάνω από την άλλη.
sidagi.gr
Στη Νέα Κίο αύριο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Aύριο 22.11.2024 στις 13:00…
Ο Ac3 (Argolis Classic Car Club) συνδιοργανώνει με τον ΔΗΜΟ Άργους Μυκηνών με επίκεντρο την…
Η Κηφισιά υποδέχεται τον Παναργειακό για την 10η αγωνιστική της Super League 2. Ο αγώνας…
Στην πόλη του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων Πέμπτη…
Η επιχείρηση ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ Α.Ε. , που δραστηριοποιείται στο χώρο των εξαγωγών φρέσκων φρούτων, στα πλαίσια της…
Ανάκληση μη ασφαλών τροφίμων: ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και ζάχαρη καστανή από ζαχαροκάλαμο - ύπαρξη ξένων…