600 γραμμάρια αμύγδαλο ψίχα, με τη φλούδα
600 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
250 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
900 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι του καφέ μπράντι
2 κιλά ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Όταν ασπρίσει προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα. Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη, προσθέστε τους κρόκους έναν-έναν και το μπράντυ. Συνεχίστε το χτύπημα. Ρίξτε έπειτα τα αμύγδαλα και το αλεύρι.
Πλάστε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και ψήστε τους στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν πασπαλίστε τους με άχνη ζάχαρη. Τους τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα σε στρώσεις, τη μία πάνω από την άλλη.
sidagi.gr
Το κλασικό παιδικό έργο του Κάρολου Ντίκενς, «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» είχαν την χαρά να…
Ασταμάτητος ο Διομήδης Άργους κόντρα στον Ολυμπιακό/Όμιλος Ξυνή. Στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ανδρών…
Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην…
Το βράδυ 21 Δεκεμβρίου, στις 23:48 ώρα Ελλάδας, ο Ήλιος θα βρεθεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο,…
Στην δημοτική παιδική βιβλιοθήκη σπουδαστές της Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού (ΣΤΕ) Άργους που φτιάχνουν μαζί με…
Προσωρινή διακοπή υδροδότησης στη Νέα Κίο ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΑΡΜ. Ο Χάρης Σελλής πρόεδρος της ΔΕΥΑ…