Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΑΣΤΕΙΑ-ΧΡΗΣΙΜΑ-ΠΑΡΑΞΕΝΑΠώς θα τα διατηρήσουμε το χριστουγιεννιάτικο αλεξανδρινό

Πώς θα τα διατηρήσουμε το χριστουγιεννιάτικο αλεξανδρινό

Τα Χριστούγεννα πολλοί από εμάς αγοράσαμε ή μας έκαναν δώρο ένα αλεξανδρινό.

Είναι ένα πολύ ωραίο φυτό και όλοι θα θέλαμε να μείνει ζωντανό περισσότερο. Για να το καταφέρουμε θα πρέπει να το κρατήσουμε μέσα στο σπίτι σε ένα δροσερό μέρος, (μακριά από το καλοριφέρ) και κοντά στο τζάμι ώστε να έχει φως. Θα πρέπει να το ποτίζουμε 2 φορές τη βδομάδα και να το καθαρίζουμε από χαλασμένα μαύρα φύλλα.

Τον Απρίλιο το βγάζουμε έξω και το μεταφυτεύουμε σε μεγαλύτερη γλάστρα, σε χώμα τύρφη. Έτσι, βγάζει πράσινα καινούργια φύλλα όλο το καλοκαίρι. Από τον Οκτώβριο είτε το αφήνουμε έξω σε σκοτεινό μέρος είτε το σκεπάζουμε με μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών και του βάζουμε λίπασμα κάθε 15 μέρες. Έτσι θα βγάλει τα κόκκινα φύλλα, μόλις τα βγάλει (περίπου το Νοέμβριο) το ξαναβάζουμε μέσα σε φωτεινό μέρος.

Επίσης, και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου (π.χ. ορχιδέα, ανθούριο, φαλαινόψις, σπαθίφυλλο, αζαλέα) που τυχόν μας έφεραν τις γιορτές τα κρατάμε μέσα και όχι κοντά σε καλοριφέρ. Όταν πέσουν τα άνθη τους τα κλαδεύουμε και μετά τα μεταφυτεύουμε σε μεγαλύτερη γλάστρα, τους βάζουμε συχνά λίπασμα και τα ποτίζουμε κάθε βδομάδα με 10 μέρες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ