Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο 1ο ΓΕΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ συμμετέχει διαδικτυακά στη βραδιά ερευνητή παρακολουθώντας CHAT LABS

Το 1ο ΓΕΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ συμμετέχει διαδικτυακά στη βραδιά ερευνητή παρακολουθώντας CHAT LABS

ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ CHAT LABS

Tο Chat Lab, μια από τις πιο πετυχημένες δράσεις της Βραδιάς του Ερευνητή που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΕΜΠ, φέτος δίνει την ευκαιρία σε μαθητές/τριες του σχολείου μας να συνομιλήσουν με ερευνητές και ερευνήτριες, από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα όλης της χώρας και να εμπνευστούν από αυτούς βάζοντας στόχους για τις μελλοντικές σπουδές τους.

Συγκεκριμένα στο 1ο Chat Lab ενημερώθηκαν από την κ. Μαρία Γκασδρόγκα, βιολόγο και υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, με αντικείμενο την Τοξικολογία των ελεύθερων ριζών, σχετικά με τη συμβολή των φυσικών προϊόντων διατροφής στην οξειδαναγωγική κατάσταση και την υγεία (διατροφή -οξειδωτικό στρες).

Στο 2ο Chat Lab η κ. Γεωργία Ανδριανάκη ,μέλος του Ινστιτούτου Φυσικής Πλάσματος και Lasers του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, μιλάει για όλα τα νέα δεδομένα στην επιτάχυνση σωματιδίων με τη χρήση λέιζερ! Ποιες άλλες μέθοδοι υπάρχουν για να επιταχύνουμε σωματίδια; Γιατί επέλεξε τα λέιζερ; Γιατί μας ενδιαφέρει να επιταχύνουμε τα σωματίδια; Είναι η έρευνα μοναχική εργασία; Μπορεί μια γυναίκα να τα καταφέρει όπως ένας άντρας στις θετικές επιστήμες;

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ