Υλικά
4 ντομάτες
4 πιπεριές
4 κολοκυθάκια
4 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια, τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα ρίγανη
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 φλιυτζάνι έξτρα παρθένο. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας (αραιωμένος σε 1 φλ. νερό)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των λαχανικών, σαν καπάκι. Αδειάζετε προσεκτικά όλα τα λαχανικά και τρίβετε στον τρίφτη ή στο μούλτι την ψίχα από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Σε ένα μπολ ρίχνετε την τριμμένη ψίχα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το ρύζι, το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα λαχανικά κατά τα 2/3
Τα τοποθετείτε σε ταψί, σκεπάζετε με τα «καπάκια» τους, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε.
Ψήνετε τα γεμιστά στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.
olivemagazine.gr
Με ενενήντα τέρεις (93) συμμετοχές, θα διεξαχθεί φέτος στις 2-3 Νοεμβρίου ο προτελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αναβάσεων…
Με δυο ακόμα ομάδες που ήρθαν σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου έγιναν συνολικά τρεις ομάδων Ο.Π.Κ.Ε.…
Σε νέες διακοπές υδροδότησης σε μεγαλοοφειλέτες στην περιοχή της Καρακάξας στη Νέα Κίο προχώρησε το…
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι χορηγεί άδεια στην Άννα Τσιόδρα, για την κατοχή ποσοστού…
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στα επίσημα εγκαίνια της κάβας μας, Periklis Winosophy, για να…
Σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου: Γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία Σαν σήμερα... 1789.... Κατά τη διάρκεια…