Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυγκέντρωση και πορεία στο Ναύπλιο για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη (βίντεο)

Συγκέντρωση και πορεία στο Ναύπλιο για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη (βίντεο)

Συγκέντρωση και πορεία σήμερα το απόγευμα Σάββατο 4 Μαρτίου στο Ναύπλιο, πραγματοποίησαν οι  Κοινωνικοί και Πολιτικοί φορείς, Σωματεία Εργαζομένων, Συνταξιούχοι, Φοιτητές και ενεργοί πολίτες,  για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε ανακοίνωση ανέφεραν:

“Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας έχει στοιχίσει την ζωή σε 56 μέχρι σήμερα συνανθρώπους μας. Αριθμός που θα αυξηθεί εξαιτίας των δεκάδων αγνοουμένων.

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ!

Οι σιδηροδρομικοί όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση με εξώδικα και στάσεις εργασίας με αποκορύφωμα την παραίτηση πριν έναν χρόνο του προέδρου της επιτροπής για θέματα ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου. Όπως συνεχώς προειδοποιούσαν, το ατύχημα ήταν θέμα χρόνου!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Η ύβρις που διαπράττει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση είναι αδιανόητη: επιχειρεί να ρίξει όλη την ευθύνη στον σταθμάρχη και στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους φοιτητές που θρηνούσαν τους νεκρούς συναδέλφους τους στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Η παραδοχή της ενοχής της εξάλλου φαίνεται και από την παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ!

Η ιδιωτική εταιρία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, υπεύθυνη για την ασφάλεια των δρομολογίων προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της δεν ανέλαβε όπως ήταν υποχρεωμένη να επενδύσει στην ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων με την χρήση των αυτονόητων στις μέρες μας ηλεκτρονικών μέσων.
Όπως σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις έτσι και εδώ προτεραιότητα ήταν τα κέρδη και όχι η ασφάλεια των δρομολογίων! Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο! Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε με αίμα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ!
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!
ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ!
ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!”
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ