Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΙ.Σ. Αργολίδας: Προσέξτε που κάνετε μπότοξ και άλλες επεμβατικές αισθητικές πράξεις (βίντεο)

Ι.Σ. Αργολίδας: Προσέξτε που κάνετε μπότοξ και άλλες επεμβατικές αισθητικές πράξεις (βίντεο)

Με αφορμή καταγγελίες ασθενών στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών για παραμορφώσεις από Βotox(Μπότοξ) και άλλες αισθητικές πράξεις, κρίνουμε απαραίτητο να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για την επικινδυνότητα αυτών των εφαρμογών, όταν γίνονται από μη ειδικούς.

Για το θέμα μιλά στην κάμερα του argonafplia.gr η Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, δερματολόγος κα. Αγγελική Δαραβέλια.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας αλλά και σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας έχουμε δεχτεί ανάλογες αναφορές για παρενέργειες από επεμβατικές αισθητικές ιατρικές πράξεις σε χώρους όπως ινστιτούτα αισθητικής, κομμωτήρια ακόμα και σε σπίτια από πλανόδιους, δήθεν ειδικούς.

Οι παρενέργειες που έχουν διαπιστωθεί αφορούν παραμορφώσεις προσώπων, παραλύσεις νεύρων, λοιμώξεις ακόμα και νέκρωση του δέρματος. Το φαινόμενο αυτό είναι απειλητικό για τη Δημόσια Υγεία. Οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί στους οποίους απευθύνονται εκ των υστέρων τα θύματα, καλούνται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις.
Οι πολίτες δεν πρέπει να εμπιστεύονται την υγεία τους σε μη ειδικούς και σε χώρους που δεν είναι πιστοποιημένοι για να διενεργούνται ιατρικές πράξεις. Για την εφαρμογή ιατρικών υπηρεσιών αποτρίχωσης με χρήση LASER, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει εισηγηθεί στο Υπουργείο Υγείας να διενεργούνται μόνο σε δερματολογικά ιατρεία και πλαστικούς χειρουργούς και όχι σε ινστιτούτα που δεν προβλέπεται η παρουσία ειδικού ιατρού.
Η παροχή υπηρεσιών τύπου σούπερ μάρκετ με προσφορές και δελεαστικά πακέτα, έχουν αμφίβολο αισθητικό αποτέλεσμα και κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ