Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΨήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου για την τραγωδία στα Τέμπη

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου με αφορμή το τραγικό γεγονός τον δυστυχήματος στα Τέμπη, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 2-3-2023 και αποφάσισε ως εξής:

Εκφράζει 
Τη βαθύτατη θλίψη τον συνόλου των μελών του για τοις συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. 
Τα ειλικρινή συλλυπητήρια ταυ τη συμπαράσταση του συνόλου των μελών τον προς τους οικείους των θυμάτων. Εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματισθέντες επιβάτες των αμαξοστοιχιών. Απευθυνόμενος προς την Πολιτεία. 
Απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συγκλονιστικό αυτό γεγονός, την άμεση απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους και την απονομή δικαιοσύνης ως ελάχιστα χρέος ενός ευνοούμενου κράτους απέναντι στους συνανθρώπους μας πού έχασαν τη ζωή τους αλλά και προς τους οικείους τους παν δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή και ζητούν απαντήσεις.
Απαιτεί την επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας τον συνόλου των κρατικών και ιδιωτικών συγκοινωνιών, μεταφορών και υποδομών με σκοπό την αποτροπή παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών για τις μετακινήσεις τους.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ