Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιαμαρτυρία ομάδων γυναικών Άργους -Ναυπλίου στην είσοδο του νοσοκομείου Αργολίδας

Διαμαρτυρία ομάδων γυναικών [ΟΓΕ] Άργους -Ναυπλίου στην είσοδο του νοσοκομείου Αργολίδας

Η κατάντια της πολιτικής όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων για τη δημόσια Υγεία αποτυπώνεται στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Αργους που υποχρεώνει τις επιτόκους γυναίκες να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι λόγω έλλειψης παιδιάτρου ή να πάνε σε άλλο νομό να γεννήσουν ή να παραμείνουν και να προσλάβουν οι ίδιες παιδίατρο με δικά τους έξοδα.

Για την πρόσληψη, μονίμου παιδιάτρου καθώς και την κατάσταση στη γυναικολογική κλινική έχουν γίνει κινητοποιήσεις και από τις ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου και στο Νοσοκομείο Άργους, αλλά δεν Ίδρωσε κανενός υπευθύνου το αυτί. Γιατί?

Διότι η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ο εξοπλισμός των δημόσιων νοσοκομείων με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα θεωρείται κόστος για το κράτος. Και όλα σύμφωνα με την πολιτική τους λειτουργούν στη λογική κόστους oφέλους. Η Ασθένεια αντιμετωπίζεται από το κράτος σαν ατομική ευθύνη και η Υγεία γίνεται εμπόρευμα για κέρδος. Ακόμα κι αυτή η αναπαραγωγική διαδικασία , η απόφαση να φέρει μια γυναίκα στον κόσμο ένα παιδί ,σκοντάφτει στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και αναγκάζει τις γυναίκες να ακριβοπληρώνουν υπηρεσίες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη , τον τοκετό, τις ιδιαίτερες βιολογικές τους ανάγκες.

Για όλη αυτή την κατάσταση που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία και γενικά στον τομέα της Υγείας ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις ,ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ,ΠΑΣΟΚ που πιστές στην ευρωπαϊκή πολιτική πατώντας η μια στους νόμους της άλλης παρέδωσαν και την ΥΓΕΙΑ για μπίζνες στους μεγαλοεπιχειρηματίες και υποκριτικά τάχα διαμαρτύρονται γι αυτά που οι ιδιοι δημιούργησαν.

Καλουμε τις Γυναίκες του Νομου μας, τα Εργατικά σωματεία, τους Υγειονομικούς, τους Συλλόγους Γονέων να πορευτούμε μαζί , να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και να διεκδικήσουμε σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες και δομές Υγείας ,Παιδείας Προνοιας, κοινωνική προστασία της μητρότητας, του παιδιού ,της οικογένειας .Καμία επιχειρηματική δράση στην ΥΓΕIA.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11.30 πμ στην είσοδο του  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ σε παράσταση διαμαρτυρίας.
ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ [ΟΓΕ] ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ