O CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Εξαιρετικά πεντανόστιμο κότσι με μυρωδικά και μέλι στη γάστρα

ΥΛΙΚΑ
χοιρινό – 2 κότσια 2.200 γρ.με το δέρμα τους
πατατες – 2 κιλέ baby

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
χυμό πορτοκάλι – 250 ml φρέσκο
χυμό λεμόνι – απο 1 λεμόνι
κόκκινο κρασί – 300 ml ημίγλυκο
ελαιόλαδο – 120 ml
σκόρδο – 5 σκ. σπασμένες στην μέση με την παλάμη
μέλι – 1 κ.σούπας
μουστάρδα – 2 κ.σούπας
δάφνη – 3 φύλλα
δεντρολίβανο – 2 κλωνάρια φρέσκο
λουιζα – 2 κλωνάρια φρέσκια
ρίγανη – 2 κλωνάρια φρέσκια
mix πιπεριών – 1 κ.σούπας ολόκληρα
γαρύφαλλο – 10 καρφακια
πιπερι – φρεσκοτριμμένο
Ρίγανη – τριμμένη
αλατι – οταν θα βάλουμε το φαγητό για ψήσιμο

Εκτέλεση
Αφου έχουμε καθαρίσει-πλύνει και στεγνώσει απο τα νερά τα κότσια,τα βάζουμε σε μια φαρδιά λεκανίτσα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ-μουλτι ολα τα υγρά… πορτοκάλια,λεμόνι,μουστάρδα,κρασί,μέλι,ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα κότσια.
Προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα μυρωδικά,εκτος απο αλάτι.

Σκεπάζουμε την λεκανίτσα με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο απο το προηγούμενο απόγευμα να μαριναριστούν.
Στο διάστημα αυτο τα γυρνάμε που και που.

Την επόμενη ημέρα οπως ειναι τα αραδιάζουμε στην γάστρα μας,
προσθέτουμε ενα ποτήρι νερου νερό,ελάχιστο ελαιόλαδο,αλατάκι
σκεπάζουμε με το καπάκι και τοποθετούμε την γαστρα στο κατω ραφι του φούρνου όπου τον εχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και τα ψήνουμε για 1/2 ώρα μονο σε αυτους τους βαθμούς.Μετα το μισάωρο χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160 βαθμους μεχρι το τέλος του ψησιματος.

Στις 2 ωρες προσθέτουμε και τις πατατούλες και αφήνουμε να ψηθούν ολα μαζι αλλη 1 1/2 ωρα.
Καθ’ολη την διάρκεια ψησίματος με προσοχή γυρνάμε τα κότσια να πάρουν χρώμα απο ολες τις πλευρές.
Αν δεν μας ικανοποιεί το χρώμα τοτε αφαιρούμε το καπάκι να παρει περισσότερο.

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Αυγοσαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη με τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Φτιάξτε μια εύκολη, γρήγορη και θρεπτική αυγοσαλάτα με τα τσουγκρισμένα αυγά που σας περίσσεψαν. Συστατικά…

31 λεπτά πριν

Πασχαλινά έθιμα: Γιατί τσουγκρίζουμε αυγά, γιατί σουβλίζουμε αρνί

Από το τραπέζι του Πάσχα δε λείπει ποτέ αρνάκι, κοκορέτσι, τσουρέκι, κουλουράκια και φυσικά κόκκινα…

2 ώρες πριν

Μαγειρίτσα η παραδοσιακή πασχαλινή σούπα στην κλασική εκδοχή της

Υλικά 1 συκωταριά αρνίσια (γύρω στο 1 κιλό ή λίγο περισσότερο), καθαρισμένη ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο…

7 ώρες πριν

Τελέστηκε η Αποκαθήλωση του Κυρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας στον ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους

Πρωί της Μεγάλης Παρασκευής και στον Ιερό Ναό Αγίου  Πέτρου Άργους τελέστηκε η τελετή  της…

7 ώρες πριν

Μεγάλη Παρασκευή : Η κορύφωση του Θείου Δράματος

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας,…

8 ώρες πριν

Άργος: Διακοπή υδροδότησης σήμερα 3 Μαΐου

Διακοπή υδροδότησης για σήμερα 3 Μαΐου 2024 ανακοίνωσε η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. Δείτε την ανακοίνωση: Σας ενημερώνουμε…

8 ώρες πριν