ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
χυμό πορτοκάλι – 250 ml φρέσκο
χυμό λεμόνι – απο 1 λεμόνι
κόκκινο κρασί – 300 ml ημίγλυκο
ελαιόλαδο – 120 ml
σκόρδο – 5 σκ. σπασμένες στην μέση με την παλάμη
μέλι – 1 κ.σούπας
μουστάρδα – 2 κ.σούπας
δάφνη – 3 φύλλα
δεντρολίβανο – 2 κλωνάρια φρέσκο
λουιζα – 2 κλωνάρια φρέσκια
ρίγανη – 2 κλωνάρια φρέσκια
mix πιπεριών – 1 κ.σούπας ολόκληρα
γαρύφαλλο – 10 καρφακια
πιπερι – φρεσκοτριμμένο
Ρίγανη – τριμμένη
αλατι – οταν θα βάλουμε το φαγητό για ψήσιμο
Εκτέλεση
Αφου έχουμε καθαρίσει-πλύνει και στεγνώσει απο τα νερά τα κότσια,τα βάζουμε σε μια φαρδιά λεκανίτσα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ-μουλτι ολα τα υγρά… πορτοκάλια,λεμόνι,μουστάρδα,κρασί,μέλι,ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα κότσια.
Προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα μυρωδικά,εκτος απο αλάτι.
Σκεπάζουμε την λεκανίτσα με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο απο το προηγούμενο απόγευμα να μαριναριστούν.
Στο διάστημα αυτο τα γυρνάμε που και που.
Την επόμενη ημέρα οπως ειναι τα αραδιάζουμε στην γάστρα μας,
προσθέτουμε ενα ποτήρι νερου νερό,ελάχιστο ελαιόλαδο,αλατάκι
σκεπάζουμε με το καπάκι και τοποθετούμε την γαστρα στο κατω ραφι του φούρνου όπου τον εχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και τα ψήνουμε για 1/2 ώρα μονο σε αυτους τους βαθμούς.Μετα το μισάωρο χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160 βαθμους μεχρι το τέλος του ψησιματος.
Στις 2 ωρες προσθέτουμε και τις πατατούλες και αφήνουμε να ψηθούν ολα μαζι αλλη 1 1/2 ωρα.
Καθ’ολη την διάρκεια ψησίματος με προσοχή γυρνάμε τα κότσια να πάρουν χρώμα απο ολες τις πλευρές.
Αν δεν μας ικανοποιεί το χρώμα τοτε αφαιρούμε το καπάκι να παρει περισσότερο.
Ο Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε κάθε προσπάθεια αύξησης των δημοτικών τελών…
Η βρετανική εφημερίδα Guardian ανέδειξε τις 12 πιο αγαπημένες μικρές πόλεις της Ευρώπης, όπως τις…
Με την ομόφωνη εκλογή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου, ολοκληρώθηκαν…
Την 19η Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή εορτάζομε την ανάμνηση της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν…
Επεισόδιο σημειώθηκε σε ΕΠΑΛ της Πάτρας με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν προσαγωγές, κάποιες από τις οποίες μετατράπηκαν σε…
Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025 και ώρα 13:00 μ.μ., προσκαλούμε τα μέλη μας στην ταβέρνα…