Συνταγή για πεντανόστιμους και εύκολους κουραμπιέδες σε λίγα λεπτά!
Η αλήθεια είναι ότι Χριστούγεννα χωρίς αυτά τα όμορφα «χιονισμένα» μπισκότα με τη γλυκιά και αφράτη γεύση δεν γίνονται. Φτιάξτε κουραμπιέδες μαζί με τα παιδάκια σας, αφήστε τα να δημιουργήσουν ότι σχήμα θέλουν και διασκεδάστε παρέα.
Υλικά
1/2 κιλό βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη άχνη
Κονιάκ (1,5 φλιτζάνι του καφέ)
2 βανίλιες
250 γραμμάρια κοπανισμένα αμύγδαλα (ελαφρώς καβουρντισμένα)
750 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
350 gr ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο
Χτυπάτε καλά τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και μετά ρίχνετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύετε μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη
Φτιάχνετε τη ζύμη στο σχήμα των κουραμπιέδων, είτε με τα χέρια σας είτε σε φορμάκια (αν έχετε)
Αλείφετε το ταψί με λίγο βούτυρο και αφήνετε τους κουραμπιέδες να ψηθούν στους 170οC, στον αέρα, για περίπου 30΄-35΄, μέχρι να σκάσουν στην επιφάνεια και να πάρουν απαλό ρόδινο χρώμα.
Τους βγάζετε από το φούρνο πριν ξεροψηθούν, τους ραντίζετε με ζάχαρη άχνη και τους αφήνετε να κρυώσουν.
Δείτε επίσης:
Πως θα φτιάξετε Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια- Gingerbread house με τον Άκη (βίντεο)