Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Ημερίδα ενημέρωσης για την «Ενδοοικογενειακή βία και τις σύγχρονες εκφάνσεις της»

Ναύπλιο: Ημερίδα ενημέρωσης για την «Ενδοοικογενειακή βία και τις σύγχρονες εκφάνσεις της»

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, διοργάνωσε την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ημερίδα με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία και σύγχρονες εκφάνσεις της ».

Η ημερίδα στόχευσε στην ενημέρωση του κοινού σε ότι αφορά την ενδοοικογενειακή βία και αναλύθηκαν οι μορφές κακοποίησης και κακοποιητικών σχέσεων καθώς και οι πρακτικές αντιμετώπισης μέσω φορέων, δικτύων και υποστηρικτικών δομών αλλά και θεραπευτικών παρεμβάσεων στις οικογένειες

Ομιλητές ήταν ο κ. Ηλίας Κωνσταντακόπουλος Αντεισαγγελέας Εφετών, η κ. Αγγελική Χριστοπούλου Κοινωνική Λειτουργός ΚΕΘΙ, η κ. Θεοδώρα Τσαούση Ψυχολόγος ΚΕΘΙ και  η κ. Νάντια Καραμπάτσου, Δικηγόρος ΔΣΑ.

Συντόνιζε η κ. Ρούλα Παπαδημητρίου, Θεολόγος, ραδιοφωνική παραγωγός.

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» π. Ελευθέριος Μίχο απεύθυνε χαιρετισμό , όπως και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Πέτρος Τατούλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

– Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, Αντεισαγγελέας Εφετών «Η ποινική αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

-Αγγελική Χριστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός ΚΕΘΙ «Γενικά δεδομένα για την ενδοοικογενειακή βία – Υποστήριξη θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας από το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης»

-Θεοδώρα Τσαούση, Ψυχολόγος ΚΕΘΙ «Ενδοοικογενειακή/Συντροφική βία – παρουσίαση φαινομένου: Ορισμός, Μορφές, Επιπτώσεις»

Νάντια Καραμπάτσου, Δικηγόρος ΔΣΑ «Η διαμεσολάβηση ως εργαλείο αποσυμφόρησης της επαπειλούμενης ενδοοικογενειακής βίας»

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα «Βυζαντινοί και παραδοσιακοί αντίλαλοι» υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ