Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αργολίδας

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αργολίδας

Χωρίς στήριξη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν μέλλον.

-Σε επίσκεψη που είχαμε με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στο Επιμελητήριο Αργολίδας συζητήσαμε για τις επιπτώσεις του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα στην βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην Αργολίδα.

Τα μέτρα τα οποία προτείνει το ΠΑΣΟΚ όπως το πλαφόν στην τιμή ενέργειας ,την μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα καθώς και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά έπρεπε να είχαν ήδη υλοποιηθεί. Ήδη οι τζίροι των επιχειρήσεων καταρρέουν ,την στιγμή που πάροχοι ενέργειας θησαυρίζουν και η κυβέρνηση αποφεύγει να προχωρήσει σε ένα πακέτο μέτρων επείγουσας ενισχύσεις των επιχειρήσεων.

Εξαιρετικά σημαντική για το αύριο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η κατεύθυνση των πόρων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης σε αυτές, οι οποίες μέχρι και σήμερα παραμένουν αποκλεισμένες από το τραπεζικό μας σύστημα. Όσο δεν υπάρχουν πολιτικές ενίσχυσης της ρευστότητας της μικρομεσαίας επιχείρησης ,τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι για την βιωσιμότητα της. Μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός και η κατεύθυνση των κονδυλίων από το ταμείο Ανάκαμψης αφήνουν εκτός την μικρομεσαία επιχείρηση και σε συνδυασμό με το μεγάλα δανεικά βάρη , καθιστούν μεσοπρόθεσμα αδύνατη την επιβίωση τους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ